„Vaatamata sellele, et märkimisväärne osa raha väljavoolust oli paanika tulemus, on keskpank kohustatud panku toetama, andes neile refinantseerimiseks laenu, et tagada arvelduste teostamine,“ kommenteeris Ukraina keskpank.

Keskpank tõrjub kriitikuid, kes ütlevad, et pank on kontrollimatult finantsstruktuuridele laenu andnud, mis omakorda on viinud grivna nõrgenemiseni. Keskpanga teatel on viimase kaheksa kuu jooksul krediidisummad hoopis 1,7 miljardi grivna võrra vähenenud.

28. veebruaril andis Ukraina president Petro Porošenko ukrainlastele lubaduse, et grivna tugevus taastub, milleks võetakse kasutusele „otsustavad meetmed“.

Grivna väärtus on viimase aasta jooksul kahanenud kolm ja pool korda peamiselt konflikti tõttu Donbassis, aga ka üldise majanduskriisi tõttu riigis. Täiendavat survet Ukraina valuutale avaldab ka reservide kehv seis, mida jagub veel vaid kaheks kuuks.

26. veebruaril toimus Ukraina keskpanga ees meeleavaldus, millele kogunenud nõudsid keskpanga juhi Valeria Gontareva vallandamist, süüdistades teda selles, et tema juhtimise all on keskpank grivna väärtuse allavoolu lasknud.