Celebrity Networth meenutab sel kohutaval ööl toimunud sündmusi Guggenheimi ja tema kaaskondlaste vaatenurgast.

Benjamin Guggenheim sündis 1865. aastal. Ta oli Šveitsist pärit kaevandusmagnaadi Meyer Guggenheimi seitsmest pojast vanuselt viies. Ta töötas perekonna ettevõttes ning teenis hüüdnime „hõbedane prints". 20-aastasena hakkas ta Colorados juhtima perekonnale kuuluvaid kaevandusi.

1905. aastal suri vana Guggenheim ja kõik pojad said päranduse tõttu väga rikkaks.

Benjaminil oli naine ja kolm tütart, kuid suhe abikaasaga ei olnud hea. Mehel oli Pariisis korter, kus ta tihti viibis. 1912. aastal viibis ta Euroopas pikemalt, kuid otsustas siis ette võtta kodutee. Ta broneeris piletid Lusitania peale, aga kuna laev pidi remonti minema, siis jäeti reis ära. Siis oli tal võimalus sõita Carmaniaga, kuid mees otsustas proovida hoopis uut ja huvitavad reisi Titanicuga.

Ta oli siis 47-aastane ja tema isikliku vara väärtus oli toona 4 miljonit, mis täna teeks 95 miljonit dollarit.

Nagu rikastele inimestele kombeks oli ka Guggenheimil reisil kaasas teda teenindav personal. Lisaks aga ka prantslannast armuke Leontine Aubert. Veel saatsid teda toapoiss Victor Guglio, autojuht Rene Pernot ning armukese teenija Emma Sagesser.

Guggenheim ja Guglio magasid, kui Titanic jääpangaga kokku põrkas. Nad äratati 20 minutit hiljem Auberi ja tema teenija poolt. Üheskoos suunduti dekile.

Benjamini esimene mure oli, et naine ja tema teenija saaksid koha päästepaadis nr 9. Ta ütles saksa keeles:

„Me näeme teineteist peagi! See on vaid remont. Homme seilab Titanic taas."

Tegelikult teadis mees hästi, et olukord on väga hull. Ta hakkas nüüd teisi naisi ja lapsi paatidesse aitama. Benjamin mõistis, et tõenäoliselt ta ise ei pääse. Nii läksidki nad koos oma ustava toapoisiga tagasi kajutisse ning panid selga parimad riided. Teda kuuldi ütlemas:

„Meil on seljas parimad riided ja oleme valmis minema põhja džentelmenidena. Öelge mu naisele, kui peaks juhtuma, et nii mina kui mu sekretär põhja läheme, et ma olid lõpuni korrektne. Ükski naine ei pidanud sellesse laeva jääma põhjusel, et Ben Guggenheim oli argpüks."

Viimastel aastatel on üles kerkunud ka teine teooria. Eksperdid ei ole kunagi aru saanud, miks miljonärist ärimees ja tema toapoiss laevale jäid. Sada aastat hiljem tuli välja foto Inglismaal sündinud Itaalia-Egiptuse päritolu Gugliost. Ta oli tumeda nahavärviga mees. Toona tähendas see seda, et teda ei oleks nii või naa päästepaati lubatud - rassism vohas siis nii võimsalt. On teoretiseeritud, et Benjamin Guggenheim oli oma toapoisiga väga lähedane ja ta ei soovinud meest üksi surema jätta ja valis teise tee - surra koos temaga.

Guggenheimi lugu on Titanicul toimunud sünduste kildudest üks huvitavamaid ja müstilisemaid. Oma viimased hetked laevas veetsid Guggenheim ja Guglio istudes laeva vestibüülis, juues brändit ja suitsetades sigarit. Mõlemad mehed läksid koos laevaga põhja, nende surnukehasid ei leitud.

Tundub, et see müsteerium jääb Titanicuga tegelevaid ajaloolasi veel väga pikaks ajaks vaevama. Miks jõukas mees laevalt lahkuda ei soovinud?

Muide, Guggenheimi muuseum, mis asub New Yorgis, ei ole mitte Benjamini vaid tema venna Solomon R. Guggenheimi loodud.