Suurim kasumikasv on Austraalia põhjaosas, kus aastaga on kasvanud farmide rahaline kasum 98,1%, keskmiselt 148 000 Austraalia dollarile (99 500 eurole). Piirkonna farmerid, kes tegelevad elusate veiste (mitte veiseliha) ekspordiga, kasum kasvas 93,7% 277 000 dollarile (186 000 eurole).

Lõuna-Austraalia farmide kasumid kasvasid 68%, 64 000 dollarile (43 000 eurole), kirjutab Sydney Morning Herald. Kasumite kasv tuli välja Austraalia põllumajandusministeeriumi raportist.

Austraalia farmerid on nautinud Hiina, Jaapani ja Lõuna-Koreaga välja kaubeldud vabakaubanduslepinguid ja veiste ekspordilepet Hiinaga. See toetab Austraalia veisekasvatust ja populariseerib välismaal Austraalia veiseliha.

„Ma jätkan rasket tööd, et parandada ligipääsu turgudele ja parandada farmerite sissetulekuid, et 8,5 miljardi Austraalia dollariline majandusharu jätkaks kasvu,“ ütles Austraalia põllumajandusminister Barnaby Joice.

Lõppenud majandusaasta pani Austraalia veiseliha kasvatajatel ühe silma naerma ja teise nutma. New South Walesi loodeosas ja Queenslandis sundis ränk põud farmereid karja müüma, mistõttu tuleb neil teha olude paranedes suuri kulutusi karja kasvatamiseks. Teiselt poolt on nad aga teeninud veiseliha kõrgele tõusult.

Austraalia idaosa veisehinnad on viimastel kuudel löönud aina uusi rekordeid. Austraalia veiseliha nõudlus kasvas eriti USAs, kus kohalik veiseliha toodang on 20aasta madalamal tasemel.