Ametikohalt lahkuv Taavi Toots jätkab ettevõtete arendamist äriarendusteenuste firmas BD Partners, teatas ettevõte.

„Vajasime Mainori meeskonda juhtima eelkõige kinnisvara taustaga inimest ja aktiivset arendajat, kes Toomas Aak kahtlemata on,“ selgitas Mainor ASi juhatuse esimees Peeter Tohver.

„Toomas on tõestanud ennast hea juhi ning väärtusliku meeskonnaliikmena – ta on olnud meie suurprojekti, Lõõtsa tänava 8a asuvate kolmiktornide rajamise eestvedaja, mida ehitas NCC Ehitus. Toomas Aaki käe all on varem valminud Ülemiste kaubanduskeskus.“

Tohveri sõnul saab Toomas Aaki peamiseks tööülesandeks Ülemiste City kiire arendamine multifunktsionaalseks linnakuks koostöös Technopolis Ülemiste ASiga ning linnaku tuntuse kasvatamine mujal maailmas, eesmärgiga tuua Ülemiste Citysse rahvusvaheliste firmade esindusi.

Mainor Ülemiste AS on asutatud 2005. aastal eesmärgiga ehitada endise Dvigateli tehase 35-hektarilisele territooriumile kaasaaegne linnaosa, kus leiaksid endale uue kodu uuendusmeelsed ja teadmisi hindavad ettevõtted. NCC Ehituse uueks tegevjuhiks ja juhatuse esimeheks saab alates oktoobrist ettevõtte ehitusdirektor Toomas Alle.

Varasemalt on Alle töötanud Skanska juhatuse liikmena. Alle töötas Skanskas ja selle eelkäijas Skanska EMV-s kokku kaksteist aastat. NCC ehitusdirektorina alustas Alle möödunud aasta novembris.

NCC on Eestis tegutsenud üle 15 aasta ning ehitanud Ülemiste kaubanduskeskuse, Eesti Kohtuekspertiisi hoone ning üle 1000 korteri Haaberstis Pärnaõuel, Viimsis Tammeõuel, Lasnamäel Vana-Kuulis ning Mustamäel Rabakülas. Käesoleval aastal lõpetab NCC Ülemiste City kahe büroohoone ehituse Tallinnas.

Põhjamaade üks suurim ehitusfirma NCC eraldas 2010. aastal kontsernis ehituse ja elamuarenduse suunad vastavalt NCC Ehituse AS-iks ja NCC Elamuarendus OÜ-ks. 2012. aastal lõi NCC äripindade arendamisele keskenduva tütarettevõtte NCC Property Development OÜ.