Aadressil Suur-Sõjamäe 14a valmiva büroo- ja tootmishoone 2600 ruutmeetril hakkab Eestis 2001. aastal loodud Elcogen tootma tahkoksiid kütuselemente, mida kasutatakse elektri tootmiseks kõrge kasuteguriga energiamuundamisseadmetes.

Piirkonda arendava Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimehe Toomas Aaki sõnul käib Ülemiste Citys pidev töö, et areneda Tallinna kaasaegseimaks linnajaoks ja tipptasemel koduks uuendusmeelsetele ettevõtetele. “Lisaks Elcogeni uuele hoonele käib täna Ülemiste Citys ka Baltimaade suurima rasketööstusettevõtte E-Profiil kontorihoone ehitus ning 16 000-ruutmeetrise Dvigateli kompleksi lammutamine, mis muudab piirkonna veelgi kenamaks ja avatumaks,” märkis Aak.

Elcogen alustas tootearendust 2001. aastal koostöös Tartu Ülikooli ja KBFI teadlastega. 2010 aastal alustas Elcogen kütuselementide väikeseeriatootmist. Kogu Elcogeni toodang läheb ekspordiks. Ettevõtte põhilised turud asuvad Jaapanis, Koreas, Hiinas ja mitmetes Euroopa riikides.

Mis on mis

Ülemiste City on Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegne linnaosa. 36 hektaril on tänaseks välja ehitatud ligi 81 000 ruutmeetrit kaasaegset büroopinda 200-le ettevõttele ja 6000 töötajale.

2025. aastaks plaanitakse rajada kokku 200 000 ruutmeetrit büroopinda, 125 000 ruutmeetrit kortereid, spordikompleks, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Technopolis Ülemiste AS ja Mainor Ülemiste AS.