Konkursi eesmärk on pakkuda võimalust Eesti tudengitele ja neid esindavatele kõrgkoolidele end maksma panna, töötades välja ning rakendades erinevaid äriprojekte Eesti maakondades.

Võidab see, kes saavutab määratud aja jooksul kõige paremaid tulemusi. Kõik teised konkursid keskenduvad sellele, kelle äriidee või äriplaan on parim, märgivad korraldajad oma teates.

Üleskutse tudengitele:

Eestis leidub andekaid, ambitsioonikaid ja ettevõtlikke üliõpilasi, ent sageli õnnestub neil vaid soodsate asjaolude kokkulangemisel alustada oma karjääri töökohas, mis toob välja olemasoleva ande ja suurendab edasist huvitatust. 

Enamasti tuleb tööelu alustades vastu võtta madalat kvalifikatsiooni nõudvaid töid, millel pole mingit seost üliõpilaste annete ega suunaga, kuhu nad edaspidi sooviksid areneda ja milles end täiendada. Ehkki Eestis on noorte hulgas suur tööpuudus, toimub tööandjate vahel pingeline võistlus võimaluse nimel tuua oma meeskonda andekaid noori.

Just seetõttu on alguse saanud konkurss „Loo maakonna heaks”, mille eesmärk on anda andekatele üliõpilastele võimalus end näidata, muutuda niiöelda nähtavaks ja panna nii alus oma karjäärile. 

Viies ellu äriprojekte, luues uusi töökohti ja kaasates investeeringuid, avastaksid üliõpilased enda juures olulisi oskusi ja isikuomadusi, mis toetavad enesekindlust, võimet võtta riske ja vastutust, võimet töötada meeskonnas ja saavutada reaalseid ärialaseid eesmärke. Need kõik on omadused, mis on tööandjate silmis kõrges hinnas, seepärast kutsume üliõpilasi kasutama võimalust olla märgatud ja hinnatud.

Konkurss on Eesti kõrgkoolidele suurepärane võimalus näidata, kui hästi nad valmistavad oma üliõpilasi ette reaalseks eluks ja kui kasulikud on teadmised, mille nad õppeprotsessi käigus omandavad. Kutsume Eesti kõrgkoole, eriti regionaalseid kõrgkoole, konkursist aktiivselt osa võtma ja aitama oma kooli meeskonnal saavutada võimalikult häid tulemusi.

Samal ajal on Eesti maakondades palju inimesi heade äriideedega, kuid vajaka jääb energiast, ajast ja teadmistest, et neid ellu viia. On palju ettevõtteid, kes võitlevad ellujäämise nimel, suutmata luua ega ellu viia äriideid, mis aitaksid omakorda luua uusi väärtusi ja aidata arendada ettevõtlust. Samamoodi on maakondades kohti ja olukordi, mida nähakse kui probleeme, ometi võib värske pilk eemalt muuta need hoopis võimalusteks. Selle konkursiga soovime Eesti maakondadesse tuua uut energiat, ideid, kõrgelt motiveeritud tööjõudu ja teadmisi, mis aitaks neil areneda.

Konkurss „Loo Maakonna Heaks” kestab pea poolteist aastat. Selline periood valiti selleks, et konkursi käigus loodaks püsivad majanduslikud väärtused ja muutused. Seekord võidavad tulemused, mitte ilusad plaanid.

Lisateavet konkursi, selle eesmärkide ja
l
äbiviimise kohta saab lugeda konkursi tingimustest ning vastustes küsimustele.
Konkurssi korraldab Meepott O
Ü. Konkurss on saanud kaasrahastust Euroopa
Liidult.
 

Konkursile registreerimine toimub kuni 30. aprillini 2015 siin. .