Rohkem kui kuue aasta eest soovitas pank perekond Salustel suvemaja kindlustada. Kindlustusametnik toonitas omakorda, et kuna maja on mere ääres, tuleks see just loodusõnnetuse vastu kindlustada. Lisaks kindlustati suvila vandalismi, tulekahju ja röövi vastu, kirjutab SL Õhtuleht.

“Nüüd väidab kindlustusfirma, et kui merevesi tõuseb kolm meetrit ja tuleb meie tuppa, ei olegi see loodusõnnetus!” ütles pereema Margit.

If Kindlustuse turundusjuht Aili Kukumägi ütles, et end ainult tormi vastu kindlustanu üleujutuse puhul hüvitust ei saa. “Kui maja tormikahjustusi saanud ei ole, vaid vesi on lihtsalt tuppa imbunud, siis seda ei loeta tormikahjustuseks,” märkis ta. If loeb loodusõnnetuseks vaid tormi ja rahet.

“Kui uputus on lihtsalt veetõusuga seotud, siis see ei kuulu tavapunkti alla. Sel juhul tuleb võtta lisakindlustus üleujutuse vastu. See on suhteliselt kallis,” lisas Kukumägi.

“Kõik kliendid saavad täpselt seda, mis nende lepingus lubatud. Kõik, kes on kindlustatud tormi vastu, saavad tormi eest, kes üleujutuse vastu, saavad üleujutuse eest. Kellel on mõlema vastu, saavad mõlema eest,” ütles Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

“Torm on tuule tekitatud kahju — siis lendavad katused ja kukuvad puud. Üleujutus on aga veetõusust tekitatud kahju,” lausus ta.

Ergo Kindlustus on võtnud vastu 270 varakahju ja 47 sõidukikahju teadet, mille põhjustajaks oli 9. jaanuari torm ja üleujutus, teatas ettevõte oma koduleheküljel.

Enim kahjuteateid on tulnud Pärnust ja Pärnumaalt. Ergo Kindlustus alustas koheselt kahjude käsitlemist ja on kõige rohkem kannatada saanud piirkonda kahjukäsitlejaid juurde saatnud.

Ergo hüvitab eraisikute varakahjusid kodukindlustuse tingimuste järgi. Kui lepingu sõlmimisel on kindlustusvõtja võtnud ka loodusõnnetuse riski katte, siis hüvitab Ergo nii tormikahjustused (lõhutud katused, hoonetele langenud puudest tekitatud purustused vms) kui ka tormist tingitud loodusliku üleujutuse, sh sel põhjusel hoonesse tunginud vee kahjustused.

Ka Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS hüvitab tormi tulemusena tekkinud kahjud, teatas ettevõte Delfile.

Esmaspäeva pärastlõunaks oli Seesamile laekunud 120 nädalavahetuse tormidega seotud kahjuteadet. Kokku on registreeritud 45 sõidukitega ja 75 hoonetega toimunud kahjujuhtumit.

Kahjuteadete registreerimine alles käib, mistõttu on alust arvata, et tegelik kahjude arv ja ulatus selgub tõenäoliselt alles nädala jooksul.

Seni registreeritud kahjudest on enamus toimunud Pärnu piirkonnas, kust on kokku laekunud 90 kahjuteadet.

Seesam hüvitab kindlustatud hoonetele ja sõidukitele tekkinud tormikahjud, mis on otseselt põhjustatud nii tugevast tuulest kui ka tormist tingitud veepinna tõusust.

Seesami kodu- ja vabatahtliku sõidukikindlustuse lepingud sisaldavad tormiriski kaitset ning seetõttu võib enamus kliente arvestada kindlustushüvitisega.