Ühtlasi teatas Eesti Energia eile õhtul, et uueks finantsjuhiks ja juhatuse liikmeks saab Andri Avila, mis tähendab, et tõenäoliselt lahkub senine finantsjuht Margus Kaasik.

Kui Margus Vals töötab Eesti Energias juba alates 2002. aastast, viimase aasta strateegiadirektorikohal, siis kahel võimalikul uuel juhatuse liikmel on mõnevõrra kirjum taust.

Andri Avila on on olnud Olympic Entertainment Groupi (OEG) juhatuse esimees ning mõne kuu 2010. aastal oli ta ka Premia Foodsi finantsjuht. Tänavu kevadel määras majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo ta EVR Cargo nõukogu esimeheks.

Avilal kuulub rõivaste jaekaubanduse ja investeerimisega tegelev Geoplast ning ta kuulub ka aiasaadusi tootva RVC Investeeringud juhatusse.

Tänane Äripäev kirjutab ühtlasi, et Avila on olnud üks Reformierakonna suurtoetajatest ning annetas 2007. aasta esimeses kvartalis ehk enne toonaseid riigikogu valimisi Reformierakonnale 250 000 krooni ehk 16 000 eurot. Avila oli oma annetusega aastatel 2005-2009 Reformierakonna 25 heldema annetaja hulgas. 

Andres Vainola kohta kirjutas Äripäev 2010. aastal seoses Koljunuki sadamaga Jõelähtme vallas Tallinna külje all. Vainolale kuulus sadama pikaaegne hoonestusõigus ja ta tegi Jõelähtme valda juhtinud IRLi poliitikutele ettepaneku, et suunab oma tulumaksu – 5,6 miljonit krooni ehk 360 000 eurot – valla eelarvesse, kui vald on omakorda nõus tulema appi tema sadamat arendama.

Täpsemalt pidi vald selleks asutama koos Vainolaga mittetulundusühingu ja suunama pool Vainolalt laekuvast tulumaksust ehk 2,8 miljonit krooni ehk 180 000 eurot sadama arendamisse ning lisaks aitama taotleda Euroopa Liidult abiraha. 

Aastal 2007 sai Vainola Elektriraudtee ASi (praegune AS Eesti Liinirongid) nõukogu liikmeks. Vainola kuulus Eesti Liinirongide nõukokku tänavu maini.

Vainola on ühtlasi infrastruktuuride ehitamisega tegeleva AS Empoweri nõukogu esimees. See annab Sutter hinnangul Eesti Energiale juurde tugeva kompetentsi keeruliste projektide elluviimise osas. 

Eesti Energia peaks uue juhatuse kinnitama järgmisel nädalal toimuval koosolekul.