Ettevõte loodab, et riigikogu ei võta vastu seadust sellisel kujul, nii nagu ta esmaspäeva õhtul sotsiaalkomisjonist muudatustena riigikogu täiskogu ette saadeti, teatas Ülikooli Apteek.

Ülikooli Apteegi juhataja Reet Tengi teatel on juhtiv ravikaubandusettevõte Magnum (Margus Linnamäe firma - toim) pannud seadusandja oma muusika järgi tantsima.

„Kogu selle sotsiaalkomisjonist teadmata autori poolt alustatud eelnõu kõige valusam küsimus on praeguseks: milline sotsiaalkomisjoni liige ja millistest motiividest lähtudes lisas eelnõusse esmaspäeva õhtuse seisuga punkti 25. selle praeguses sõnastuses? See mitte ainult ei eira Riigikohtu otsust, mida iseloomustab kogu menetletav eelnõu, vaid töötab olemasoleva ja kogu ravimikaubanduse turgu dikteeriva Magnum grupi monopoli laadse seisundi huvides," leidis Teng.

"Maa-apteekide kaitsmise sildi all põlistatakse turuliidri positsioon linnades. Ja see punkt on lisatud eelnõusse esmaspäeval, sest varem ei ole sellest kordagi juttu olnud. Riigikogu on pandud paari aktiivse saadiku poolt sundviskesse, sest aeg surub peale. Järgmisena üritatakse sundviskesse panna Vabariigi President," lisas ta.

Tema sõnul unustatakse ajutistest asutamispiirangutest rääkides ära, et Eestis on apteekidele asutamispiirangud juba alates aastast 2006. Ja need asutamispiirangud on tunnistatud Riigikohtu poolt ebaseaduslikeks.

„Tänased Eesti Vabariigi Riigikogu liikmed on pandud olukorda, kus nad peavad lähema kahe päeva jooksul hääletama seaduseks eelnõu, mille tegelik autor ja tellija on teadmata. Meil räägitakse palju korruptsioonist ja meil räägitakse palju ettevõtlusvabadusest. Nüüd on Riigikogu liikmete laudadele toodud eelnõu, mis ei kannata päevavalgust ja mis piirab ettevõtlusvabadust. Kuni esmaspäevani oli see eelnõu halb, alates esmaspäevast on see eelnõu väga halb,“ sõnas Teng.