Kui mõni aeg tagasi kirjutasime mängust nimega Flappy Bird, mille autoril sai oma loomingust väidetavalt kõrini ja ta võttis mängu populaarsetest äpikauplustest maha, siis Candy Crush Saga on midagi hoopis võimsamat. Flappy Bird oli nii iTunesi kui ka Androidi platformide number üks mäng ning teenis autorile 50 000 dollarit päevas. King Digital Entertainment avaldas aga eile numbrid, mis panevad paljudel pea ringi käima.

Aktsiate müügi ja edasise arendamisega loodab ettevõte kasvatada oma väärtust miljarditesse dollaritesse. Nende endi arvestuste kohaselt saaks neist näiteks kõvem tegija kui Electronic Arts (EA).

Paberid, mis esitati USA ametnikele, et valmistada ette aktsiate emissiooni näitavad, et Candy Crush Saga toob ettevõttele ühes päevas sisse uskumatud 3,5 miljonit dollarit. See on 105 miljonit dollarit kuus ning 1,26 miljardit aastas.

Sellele suurte ja toredate numbrite virr-varrile heidab varju see, et mobiilimängude tootjad ei ole siiani aktsiaturgudel kõige edukamad olnud. Nende väärtused on kukkunud. Markantseim näide on  Zynga, kelle aktsia väärtus on hetkel 50% madalam kui oli algne hind.

Ohtlik on neile see, et King Digital Entertainmentil on vaid üks hitt-mäng. Sellelt teenitav raha moodustab 60-70% ettevõtte käibest. Lisaks on selle mängu kõrgaeg kas juba läbi või kohe-kohe otsa saamas ning ees on ootamas langus. Ettevõte on aga lubanud, et toodetakse uusi populaarseid mänge.

Seega, kui mängid Candy Crush Sagat ja ostad endale leveleid ning elusid, siis tea, et toetad üht mega-ettevõttet. Kui pikk on Kingi Digital Entertainmenti tähelend, seda näitab aeg.