Kujutage ette, et istute hommukul arvuti taha, rüüpate kohvi ja vaatate, et olete päevaga kaotanud 1,7 miljardit dollarit nagu Carlos Slim või 740,8 miljonit nagu Warren Buffett. Tõmbaksite kohvi kurku? Paljudel miljardäridel ei ole aga seda pilti vaadates erilisi emotsioone, sest juba järgmisel päeval võib neile vastu vaadata mõnesaja miljoniline rahavõit.

Kusjuures maailma rikkuselt teine mees, Carlos Slim on 2013. aastal kaotanud kokku 10,6 miljardit dollarit, see on 14,1% kogu tema varast. Tema võib hommikuti tõesti pisut murelik olla.

Rikkamal mehelgi on kehvemaid päevi

Rikkurite esikümnes on vaid kolm sellist nime, kelle viimase 24 tunni saldo on plussis. Oracle'i asutaja ja suuraktsionär Larry Ellison võitis 24 tunniga 133,9 miljonit, maailma rikkaim naine Christy Walton (Wal-Mart) 124,5 miljonit ning tema vend Jim Walton 123,7 miljonit dollarit.

Tänu Carlos Slimi langusele on maailma rikkaimaks meheks tõusnud taas IT-hiid Bill Gates, kes on indeksi andmetel 2013. aastal 8,1 miljardi dollariga plussis, tema varanduseks on 70,8 miljardit dollarit. Samas kaotas ka tema võrreldes eilse päevaga 293,1 miljonit dollarit.

Loomulikult on need meeletud kõikumised tingitud ettevõtete väärtuste muutumisest ning aktsiahindade kõikumisest.

Võrluseks, 2013. aasta Eesti riigieelrve on 7,7 miljardit eurot ehk umbes 10,3 miljardit dollarit.

Vaata rakendust siit.