UPM-Kymmene tegevdirektori Juha Nimelä sõnul suurendab maailma suurimate paberifirmade hulka kuuluv ettevõte lähiaastate jooksul puidu hankimist Eestist, mis on osaks ettevõtte 200 miljoni euro suurusest kulude kärpimise programmist, kirjutab Postimees.

“Soomes on meie puidu hankimine lähinaabrite juurest kasvanud igal aastal ja nüüd on meil kavas seda kasvu kiirendada,” ütles Niemelä, kui UPM-Kymmene avaldas kolmapäeval oma majandustulemused. “Kõige rohkem ostame puitu Venemaalt ja suurim osa kasvust toimub seega samuti seal, aga me kavatseme kasvatada importi ka Balti riikidest, Šotimaalt ja eukalüpti osas isegi Lõuna-Ameerikast.”

UPM-Kymmene alustab juuli algusest Eestis paberipuidu ja puiduhakke varumist AS UPM-Kymmene Forest nime all, mille juhiks saab hiljuti oma firma Stora Ensole maha müünud Tõnis Mäerand. Soomlastel on plaanis Eestist eksportida ligi 200.000 tihumeetrit paberipuud ja 250.000 tihumeetrit puiduhaket aastas.

Lisaks puidu impordi lisamisele kuuluvad UPMi lähiaastate kulude kärpimise programmi tööjõu vähendamine 1200 inimese võrra ja tõenäoliselt ka mõnede paberimasinate sulgemine.