"Kinnitan kõigile reisijatele ja avalikkusele, Estonian Airi olukord on täna palju kindlam kui aasta tagasi, mil valitsus kiitis heaks lennufirma restruktureerimisplaani ja eraldas selle elluviimiseks päästmisabi laenu. Seega ei pea meie kliendid oma lennuplaanide pärast muretsema," ütles Jan Palmer.

"Euroopa Komisjoni poolt algatatud uurimine sarnaste riigiabi taotluste puhul on tavapärane samm veendumaks, et meie poolt Komisjonile esitatud ümberkorraldamisplaan sobib ettevõtte elujõulisuse taastamiseks. Estonian Air teeb selles osas Euroopa Komisjoniga tihedat koostööd."

Palmeri sõnul loodab Estonian Air, et komisjon teeb positiivse otsuse, sest restruktureerimisplaan on andnud häid tulemusi. "Lisaks oleme aasta jooksul näidanud, et meie tegevus on plaaniga kooskõlas olnud. Ettevõte on tõestanud, et me suudame teha kõike, mida restruktureerimisplaani käivitades aasta tagasi lubasime teha."

Lennufirma nõukogu esimees Erki Urva ütles Ärilehele, et sellised väljaütlemised mõjutavad nii piletimüüki kui klientide üldist usaldust ettevõtte vastu. "Lennufirma müüb usaldust ja kui kuskilt tuleb negatiivset infot, siis see kohe mõjutab äritegevust. Pole normaalne, et ettevõtte omanik ise oma ettevõtet halvustab," ütles Urva.

Palmer lisas, et  restruktureerimiskava on pikaajaline ning ulatub 2017. aastasse. Eesmärgiks on selle ajaga saada jätkusuutlikuks lennufirmaks. Uus majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles eile Delfile, et Juhan Partsi seitsmeaastase ministriaja jooksul on Estonian Air juhitud sisuliselt pankroti veerele ja on suur tõenäosus, et Euroopa Komisjon ei luba EA-le ka riigiabi anda.

"Seetõttu võib arvata ka, et see pankrotti ka läheb. Ma ei taha küll paanikat külvata, aga ma pean olema ministrina valmis ka selleks, et riigiabi luba ei tule Euroopa Komisjonist ja sellisel juhul peab mõtlema, et mis edasi saab, nii et Eestis lennuliiklus meie inimestele paremal moel ka säiliks. See on väga raske küsimus ja ootab lahendust juba sellel aastal," lisas Palo eilses videointervjuus.