Väinamere Liinid esitas hagi Urve Palo vastu meedias avaldatud ebaõigete andmete avaldamise lõpetamiseks ja ebaõigete andmete ümberlükkamiseks.

Täna teatas Harju maakohus, et ei hinnanud sisuliselt, kas Urve Palo oli ajakirjanduses avaldatud andmete avaldaja, sest Palo ei olnud artiklite avaldaja ning temalt ei saanud nõuda ebaõigete andmete ümberlükkamist meedias.

Palo esindanud vandeadvokaat Terje Eipre ütles kommentaariks Ärilehele, et otsus oli tema kliendi Urvo Palo jaoks igati positiivne. "Harju Maakohus avaldas oma eilses otsuses üheselt, et Urve Palo ei ole avaldanud praamihanke kohta valeandmeid. Ühtlasi selgitas kohus, et isegi kui eeldada, et Urve Palo poolt avaldatud faktilist laadi andmed oleksid olnud mittetäielikud või eksitavad, siis esinenuks õigusvastasust välistav asjaolu. Kostja kui endine minister avaldas samasuguseid andmeid kui MKM, tuginedes MKM-i pressiteatele ja teistele MKM-i poolt kontrollitud ja avaldatud andmetele," lisas Terje Eipre.

"Väinamere Liinid OÜ-l on 30 päeva aega, et soovi korral otsus edasi kaevata. Oleme selleks valmis, kuigi isiklikult leian, et see oleks perspektiivitu. Otsus oli väga selge ja konkreetne," ütles Eipre.

Kohus leidis, et 3. septembril 2015 ETV saates „Kahekõne“ kõlanud väite, et AS Tallinna Sadam võitis hanke, sest ta tegi 60 miljonit eurot soodsama pakkumise, avaldaja on Urve Palo.

Kohtu hinnangul ei avaldanud Urve Palo andmeid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajana.

Kohus ei tuvastanud Palo poolt avaldatud andmete ebaõigsust ega andmete avaldamise õigusvastasust.

Pooled võivad esitada otsuse peale apellatsioonkaebuse 30 päeva jooksul alates otsuse kättetoimetamisest, kuid mitte hiljem kui viie kuu möödumisel esimese astme kohtu otsuse avalikult teatavakstegemisest.