Ettevõtlusminister, eelmine majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles Ärilehele, et kaitsepolitsei ei informeerinud teda Tallinna sadama juhtide osas uurimise algatamisest. Palo sõnul briifis kapo teda mullu kevadel küll majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi puudutavatel erinevatel teemadel.

"Muuhulgas oli juttu Tallinna Sadamast, kuid ühtestki konkreetsest süüdistusest ei räägitud. Küll aga soovitasin toona Remo Holsmeril enne juhatuse valimist igaks juhuks konsulteerida ametiga," ütles Palo.

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Remo Holsmeri sõnul vestlesid nad Paloga Tallinna Sadama juhatuse konkursi käigus neil teemadel küll. "See informatsioon on meie kahe vahel ja mina jätaks meie vestluse meie kahe teada esialgu. Ministri soovitused on ikka erinevatel riigile kuuluvatele ettevõtete juhtidele mõistlik arutada."

Küsimusele, kas Holsmer suhtles kaitsepolitseiametiga, vastas ta, et on eri aegadel ikka suhelnud erinevate ametitega. "See ei ole kuidagi erakordne."

Täna õhtul toimus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis nõupidamine, kus olid kohal ka Remo Holsmer ning majandus- ja taristuminister Kristen Michal. "Homme on meil Tallinna Sadama nõukogu koosolek ja teeme otsuseid, et ettevõtte juhtimine saaks selles olukorras tagatud ning kõik protsessid oleksid jätkusuutlikud edasi - neil teemadel arutasimegi," sõnas Holsmer nõupidamise sisu kommenteerides.

Täna pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.