Palo selgitas, et koalitsioonileppe järgi algatatakse programm, millega toetatakse regionaalsete ettevõtete liitumist elektri- ja sidevõrkudega ning toetatakse ettevõtteid teede rajamisel.

“Piirkondadevahelise ühenduse parandamiseks tehakse investeeringuid nii kohalikku kui ka riiklikku taristusse, suurendatakse kohalike omavalitsuste teede rahastamist ning jätkatakse kruusakattega teede mustkatte alla viimise programmiga," ütles Palo.

Valitsuslepe seab eesmärgiks ehitada Tallinn-Tartu maantee neljarealiseks kuni Mäoni aastaks 2020.

Palo rõhutas, et tööjõu mobiilsuse suurendamiseks on oluline tegeleda üürikorterite turuga, mille korrastamiseks ja käimalükkamiseks on kavas välja töötada üürielamute programm.

"Samuti jätkatakse praegusel Euroopa Liidu eelarveperioodil kortermajade renoveerimise programmiga, mis parandab elamute energiatõhusust ja vähendab jooksvaid kulutusi eluasemetele. Võimalusel pakutakse energiasäästuinvesteeringute tegemiseks tuge ka eramajade omanikele," lisas Palo.

"Kiire internetiühenduse kättesaadavuse tagamiseks on plaanis jätkata Estwin sidevõrgu arendamisega, et uued kommunikatsioonitehnoloogiad ja -teenused jõuaksid Eesti tarbijateni kiiresti ja võimalikult taskukohase hinnaga," selgitas Palo.