Eesti esimene era- ja avaliku sektori koostöös täielikult rekonstrueeritud Pelgulinna Gümnaasium avab uksed 1. septembril piduliku kooliaasta avaaktusega, teatas ettevõte.

Järgmise õppeaasta alguseks rekonstrueerib Vivatex Holding täielikult Kristiine Gümnaasiumi, Tallinna 32. Keskkooli ning Laagna Gümnaasiumi. Vivatex Holdingu initsiatiivil valmib Laagna Gümnaasium kokkulepitust kolm kuud varem, et lapsed saaksid alustada õppetööd 1. septembril 2008. Renti hakkab kool maksma aga 1. novembril 2008 nagu lepingus ette nähtud. Kalamaja Põhikooli annab Vivatex Holding üle 1. novembril 2008 ning see renoveeritakse kooskõlas kõikide muinsuskaitse kehtestatud nõuetega.

Lisaks olemasolevate koolihoonete põhjalikule rekonstrueerimisele, rajatakse osade koolide juurde täiesti uued staadionid, tehakse korda koolide territooriumid ja luuakse haljastus. Tallinna 32. Keskkoolile ehitab Vivatex Holding täiesti uue võimla, Kalamaja ja Laagna kooli tarvis rajatakse spetsiaalsed spordiväljakud.

Vivatex Holdingu juhatuse liikme Esko Parelo kinnitusel kujuneb koolide PPP-projekti koguinvesteeringuks üle 500 miljoni krooni ning koolide rekonstrueerimisel kasutatakse nii U.S. Investi omavahendeid kui ka pikaajalist pangalaenu.

Era- ja avaliku sektori koostööst ehk PPP-st rääkides ütles Parelo, et koos koolide rekonstrueerimisega läheb Vivatex Holdingule üle koolihoonete haldamine koos kohustusega maja järgmise 30 aasta jooksul korras hoida ning vajadusel remontida. „Lisaks vabanemisele hangete korraldamisest ja muudest tülikatest asjatoimetustest, ei pea koolijuhid edaspidi muretsema, kui suur osa kooli eelarvest kulub näiteks hoone korrashoiule. Samuti ei ole vaja muret tunda ehitushindade kiire kasvu pärast ega valutada pead palgatõusu ja töötajate puuduse üle,“ rääkis Parelo.

Tema sõnul on Vivatex Holdingul koolides pikaajaline huvi ning koolide renoveerimisse suhtutakse heaperemehelikult. ”Suhtume teemasse väga tõsiselt, mitte nii nagu ehitushanke võitnud firmad, kelle ainsaks motivatsiooniks on tihti võimalikult odav ehitus. Palju kasutatavate materjalide hilisem hooldus maksma hakkab või kui kaua tehtud töö vastu peab, neid reeglina ei huvita,” sõnas Parelo.

Vivatex Holdingu kohustuste hulka kuulub järgmised 30 aastat ka kõikide renoveeritud koolihoonete tehniliste seadmete korraline hooldus nagu vesi ja kanalisatsioon, elekter, küte, ventilatsioon ja automaattuletõrjesüsteem. Kõikides haldusküsimustes, sh tehnosüsteemide hooldus ja ruumide ning territooriumi korrashoid, on Vivatex Holdingu koostööpartneriks ISS Eesti AS, kellel on selles valdkonnas ette näidata suur ja pikaajaline kogemus.

ISS Eesti on kinnisvara korrashoiuga tegelev ettevõte, kes teenindab rohkem kui 700 äriklienti üle Eesti. Firma on tegutsenud 12 aastat ja annab tööd ligi 1600 inimesele. Ettevõte kuulub rahvusvahelisse kontserni ISS A/S, mis tegutseb 50 riigis ja on üks juhtivatest kinnisvara korrashoiuga tegelevatest firmadest maailmas. Investeerimisfirmale U.S. Invest kuulub 49 protsenti ISS Eestist.

Vivatex Holding on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva investeerimisfirma U.S. Invest tütarettevõte, mis on asutatud spetsiaalselt koolide remondi, renoveerimise ja haldustegevuse tarbeks. Vivatex Holdingu ja ISS Eesti kõrval kasutab U.S. Invest koolide renoveerimisel ka Rotermann Grupi kinnisvaraarenduse alast kompetentsi. Kõik nimetatud ettevõtted kuuluvad U.S. Investi portfelli.

Pelgulinna Gümnaasium oli Vivatex Holdingu esimene rekonstrueeritud kool.