Kuigi IPhone’d ja Maci arvutid on seni USA tariifidest pääsenud, võivad lõviosa Apple’i eduka „teiste toodete üksuse“ toodetavatest seadmetest USA presidendi Donalt Trumpi vallandatud kaubandussõjast puudutatud saada, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Majandusleht kirjutab, et Apple on sunnitud USAs toodetud kaupadele rakendatud suurenevate tollimaksude tõttu kas USA turul hinda tõstma või siis katma kulud oma kasumimarginaali arvelt.

Morgan Stanley analüütikud tõid eelmisel nädalal „USA ja Hiina vahelise üha kuumeneva kaubandusretoorika“ välja ühe suurema Apple'i aktsia hinna riskina.

Kuna iPhone’ide müügikasv on aeglustunud, on lisaseadmed ettevõtte jaoks üha olulisem käibeallikas. Nii loodavad analüütikud sellelt üksuselt häid tulemusi, kui Apple homme oma teise kvartali tulemused avaldab.

Turuanalüüsikeskuse Canalys hinnangul tootis Apple teises kvartalis 3,5 miljonit kella ehk 30% mullu sama aja tulemusest rohkem. Enam kui pool neist müüakse Põhja-Ameerikas. „Kui hind muutub, siis mõjutab see loomulikult ka nõudlust,“ lausus Canalyse analüütik Vincent Thielke.

Above Avaloni analüütik Neil Cybart prognoosib, et „teiste toodete“ käive kasvas teises kvartalis 38% 3,8 miljardi dollarini. iPhone’i müük peaks kasvama 17% 29,1 miljardi dollarini.