Välisvarade kontrolli osakond uuendas isikute ja valdkondlike sanktsioonide nimekirja, et suunata sanktsioone nende vastu, kes on seotud Ukraina konfliktiga.

Sanktsioonide nimekirjast leiab näiteks panga CJSC ABR Management, mis on Bank Rossija haru.

Eesti Krediidipank AS on lisatud OFAC-i valdkondlike sanktsioonide loetellu. Rahandusministeerium märgib oma kodulehel, et laiendas sanktsioonide nimekirja nendele ettevõtetele, milles juba varem sanktsioonide all olnud firmadel on üle 50% suurune osalus.

"Venemaa jätkab Minski leppest tulenevatest kohustustest hoolimata ebastabiilsuse provotseerimist Ida-Ukrainas," ütles OFAC-i direktori asetäitja John E. Smith.

"Rahandusministeerium seisab partnerite kõrval hukkamõistus rahvusvahelise õiguse rikkumisele Venemaa poolt ja me jätkame nende sanktsioneerimist, kes ohustavad Ukraina rahu, turvalisust ja suveräänsust," jätkas Smith.

Krediiidpanga kommunikatsioonijuht Allan Soon kinnitas Ärilehele, et neil ei ole veel täpsemat informatsiooni, miks USA rahandusminsiteerium panga sanktsioonide nimekirja lisas ning mida see nende jaoks tähendab.

Soon kinnitas, et panga töötajad tegelevad informatsiooni hankimisega, kuid ajavahe töttu võtab see aega.

Allan Soon ütles, et temale teadaolevalt ei ole panga käest sammule eelnevalt mingit lisainfot küsitud.

Eesti Krediidipanga suurim aktsionär on Venemaa VTB gruppi kuuluv BM-Bank PJSC, millele kuulub 59,7% aktsiatest. Krediidipangast 10% kuulub Nordea Panga klientidele, 9,86% Luksemburgis registreeritud Saratoga Finance SPF S.A-le, 9,8% Briti Neitsisaartel registreeritud East European Capital Investment LTD-le, 4,85% Austria Raiffeisen Bank International AG-le ja 4,67% Radio Elektroniks OÜ-le.