Seevastu krediitkaartide ja väljastatud laenude pealt pidi JPMorgan kandma suuremat kahjumit kui varem, asjad võivad edaspidi ka hullemaks minna, kirjutas Reuters.

Ettevõtte tegevjuht Jamie Dimon ütles, et pank on veendunud selles, et kapital, reservid ja võime kasumit teenida püsivad kindlalt hoolimata "raskest majanduslikust keskkonnast", mis võib veel kehvemaks muutuda.

Panga puhaskasum oli teises kvartalis 2,72 miljardit dollarit (mullu samal ajal 2 miljardit dollarit), netokäive kasvas sama ajaga 41 protsendi võrra, 27,71 miljardile dollarile. Kasum aktsia kohta aga langes 28 sendile (mullu samal ajal 53 senti aktsia kohta), kuna kriisiaastaga on väljastatud hulk uusi aktsiaid.

JPMorgan Chase & Co on USA suuruselt teine pank ja seda peetakse suuremate laenuandjate hulgas kõige elujõulisemaks. (Siinjuures tuleks tähele panna, et praegu ei hinnata pingeridades enam "parimaid panku", vaid tegelikult "kõige vähem halbu" panku ehk neid, mis finantskriisis on saanud räsida vähem kui teised, nagu kirjutas hiljuti Economist.)

Teises kvartalis kogus JPMorgan 2 miljardi dollari jagu krediidireserve ja pani kõrvale rohkem kui topelt samapalju raha kui mullu halbade laenude katmiseks. Panga teatel riknevad liisingud ja krediitkaardid rutem, kui pank ette nägi.

Võlg on võõra oma – WaMu jagatud krediitkaardid viivad raha välja

Investeerimispangandusest teenis JPMorgan kasumis 1,47 miljardit dollarit. Krediikaartide pealt oli kahjum 672 miljonit dollarit, mis peegeldab osalt põhja läinud panga Washington Mutual äride ülevõtmist. Washington Mutual on üks kümnest suuremast USA ettevõttest, mis viimase aasta aja jooksul pankrotti on läinud, suurimate pankrottide tippkümnes on seda trooniva General Motorsi järel hiljutistest tulijatest pank Lehman Brothers ning Chrysler.

Juunis maksis JPMorgan riigile tagasi 25 miljardit dollarit, mille sai laenuna sügisel USA rahandusministeeriumi käest, kui finantskriis ähvardas kartuste järgi lisaks Lehman Brothersile maha murda kogu USA rahandussüsteemi, mis omakorda oleks ähvardanud kogu maailma finantssektori põhja lasta.

Sestpeale on finantskriis levinud reaalmajandusse ja üha rohkem jääb töötuks sinikraesid. Tundub, et vähemasti "kõige vähem halbade" pankade jaoks võib kõige hullem juba möödas olla. USA turul on praeguseks kinnisvara languse tempo pidurdunud, kuigi langus ise kestab edasi.