Yamaguchi-gumi liikmete arv on 23 400 (Jaapani gängsterite populatsioonist ligi 40%) ning see tegutseb riigi 47st prefektuurist 44s. Aastane käive on siin 80 miljardit dollarit. Tegevusaladeks on väljapressimised, hasartmängud, seksiteenused, relvade smuugeldamine ning altkäemaksud kinnisvara- ja ehitussektoris.

Jaapan on maailma suuruselt kolmanda majandusega riik ning sealsed ettevõtted, paljud ise seda teadmata, on ühel või teisel viisil maffiaga seotud. „Ettevõtte" haare on nii lai, et Yamaguchi-gumi lagunemine võib tuua kaasa finantskriisi terves riigis ning mõjutada ka Jaapani olulisi partnereid.

1915. aastal loodud Yamaguchi-gumi ei ole selline maffiarühmitus, mida oleme näinud kinolinadelt. Neil on visiitkaardid, logod, ametlikud koduleheküljed ning nende tegevus näeb välja nagu igal teisel korporatsioonil. Yamaguchi-gumil on 72 filiaali, mis maksavad liikmemaksu. Üks liidritest Kunio Inoue on aga alustamas oma sektiga ja võtab kaasa 3000 gängi liiget. Sellest saab Kobe Yamaguchi-gumi ning loomulikult ei meeldi selline eraldumine ülejäänud maffiapande liikmetele.

Inoue kritiseeris Yamaguchi-gumi tänast liidrit Shinobu Tsukasat, öeldes, et mees on ekstreemne egoist. See muutis olukorra veel pingelisemaks. Tsukasa on tõesti karm juht, nõudes distsipliini kõigilt liikmetelt. Ta veetis vahepeal 13 aastat vanglas, kui tappis rivaali samurai mõõgaga. 2011. aastal vanglast vabanedes keelas ta kõigil grupi liikmetel narkootikumide tarbimise ja nende müümise.

Viimasel kuul on olukord organisatsioonis muutunud niisiis väga teravaks. 13 filiaali on organisatsioonist välja heidetud. Inoue on nad oma tiiva alla võtnud.

Sündmused võivad eskaleeruda ning üle terve Jaapani võivad tulla rahutused.

Maffiagrupi lagunemine võib mõju avaldada isegi USA majandusele. Kui see kõik mõjutab isegi vaid 10% Jaapani ettevõtetest, siis tähendab see riigi majandusele väga suurt probleemi.