Kui november on indikaatoriks, siis on relvad ameeriklaste seas väga populaarne jõulukingitus. Eelmisel kuul pidi FBI tegema üle 2,2 miljoni taustauuringu relvaostjatele. See on 24-protsendiline tõus võrreldes eelmise aasta novembriga. Mustal reedel tegi FBI rekordilised 185 345 taustauuringut.

Tõus sai alguse, kui ISIS ründas erinevais Pariisi paikades inimesi, tappes 130 inimest ja vigastades 368. Nädalaid hiljem toimus USAs San Bernardinos, Californias rünnak, kus tapeti 14 ja vigastati 17 inimest.

See tähendas 355ndat massitulistamist 336 päeva jooksul.

Üks kaupluse omanik ütles, et enne juveele ja muid tavapäraseid jõuluhitte on jõulukinginimekirjas paljudel relv. Relva kinkimine teisele inimesele on USAs sama osariigi piires seaduslik ning nii mõneski osariigis ei pea kingi saaja taustakontrolli läbima. Relvatootjad on aga hakanud tootma relvi, mis sobiksid paremini naistele. Lasketiir nimega „The Gun Store" võimaldab enda juures korraldada tüdrukuteõhtuid, kus osalised saavad tulistada roosadest AK-47-test.

„See on suure armastuse väljendus, kui kingid inimesele, kellest hoolid, vahenid ja koolituse, et nad end kaitsta saaks," ütles ühe relvapoe omanik.