Goff on USAs tuntud kui üks kõige julgemaid ärikinnisvara investoreid. 2007. aastal oli ta Texases baseeruva Crescent Real Estate tegevjuht ja üks osanikest. See oli riigi üks suuremaid kinnisvarafonde. Nad omasid 54 ärihoonet. Ta märkas ühel hetkel, et kinnisvaraturg on meeletus buumis. Kõiki nende kontorihooneid sooviti osta. Tal tekkis halb tunne ja ta otsustas kogu Crescent Real Estate'i müüa Morgan Stanleyle. Hind 6,5 miljardit dollarit. Tema enda osa selles oli 220 miljonit dollarit. Ajastus oli filigranne. Oli täielik buumi tipp. Kui kaardimajake kokku kukkus, vaatas Goff seda juba kõrvalt.

Hetkega oli Goffi ja tema meeskonna poolt ehitatud portfelli väärtus vaid pisku sellest, mis see kõrgajal olnud oli. Morgan Stanley kirjutas 2009. aastal Crescent Real Estate'i investeeringu korstnasse ja andis selle üle Barclay'sile, kes oli Morgan Stanleyle andnud ostuks 3,5 miljardit laenu.

Barclays vajas nüüd kedagi, kes seda portfelli haldaks. Nad pöördusid ei kellegi teise kui John Goffi poole, kes tundis seda vara paremini kui keegi teine. Ta pidi raha tagasi tooma. Paari järgmise aastaga suutis ta seda teha. Ta müüs vaikselt maha 2 miljardi eest vara. Ta ostis tagasi oma lemmikvarad, nagu näiteks Canyon Ranchi kuurorti. Kuna mees tegi suurepärast tööd, anti talle tagasi ka Crescent Estate'i nime kasutamise õigused.

Veidi enam kui kümme aastat pärast ettevõtte müüki on Goff taas seda vedamas. Tal on portfellis sellised kõrgema klassi ärihooned, mis talle meeldivad ja mida ta hoiaks alles ka siis, kui ta järgmist kriisi haistaks.

Goff sai oma kõrghariduse Texase Ülikoolist. Pärast õpinguid tegutses ta CPA ja KPMG kinnisvaraklientidega. 1987. aastal palkas miljardär Richard Rainwater ta oma kinnisvara haldama.

Goffi jaoks oli Rainwater pilet suurde mängu. Ta pani ka oma raha mängu. 1994. aastal tegi mees Rainwateri eest esimese suure tehingu. The Crescent oli 130 000-ruutmeetrine kompleks. Nad panid selle järgi oma ettevõttele ka nime. Sellega sai kõik alguse. Goff viis Crescent Real Estate'i börsile 1994. aastal. IPO väärtus oli 650 miljonit dollarit. Ta ostis üldse kokku 3,7 miljonit ruutmeetrit vara. Ja selle kõik ostiski Morgan Stanley. Edasi tuli juba Lehman Brothers ja totaalne kaos.

Ja ühel hetkel alustas ta uuesti firma ülesehitamist. Ta lõi GP Invitation fondi, kus ka tema sõbrad said temaga koos investeerida. Ta ostis kuus hotelli. Tema firma ehitab parasjagu 700 toaga hotelli Nashville'i. Täna juhib Crescent 2,8 miljardi dollari eest vara.

Milline tagasitulek ja milline ajastus 2007. aastal. Talle tuleks mingi medal anda.