Turvafirma kahjum süvenes samal ajal 26,3 protsendi võrra 1,2 miljoni euroni, selgub USS Security Eesti konsolideeritud majandusaasta aruandest, kirjutas BNS.

Ettevõte märgib aruandes, et turvavaldkond on üks väheseid valdkondi Eestis, kus konkurentsi survel hinnad ka mullu langesid. Kõige valusamalt tabas hinnasurve mehitatud valve teenust, kus peamine kulukomponent on tööjõukulu, mis aga kasvas vastupidiselt teenuse hinnale, põhjendab ettevõte.

Sarnaselt mõjutas ettevõtte hinnangul turvavaldkonda ka valusalt autokütuste jätkuv kallinemine.

Samas nimetab turvafirma möödunud aastat enda jaoks murranguliseks, mil muutus nii ettevõtte nimi kui ka juhtkond ning kasvasid tegevusmahud kõikides valdkondades.

USS Security Eesti moodustati mullu novembris Urmas Sõõrumaale kuuluva K Grupp Turvateenused AS-i ja Indrek Sepale kuuluva turvaettevõtte Pristis turvaäri liitumisel. Antud konsolideerimise tulemusena loodi Eesti suuruselt teine valveteenustega tegelev ettevõte, mille koondturuosaks valveteenuste turul 2011. aastal oli 14,7 protsenti. Pärast valveteenuse üleandmist jätkab Pristis iseseisva ettevõttena oma kaubamärgi all nõrkvoolu turvasüsteemide pakkumist.

Selle aasta alguses sõlmis USS Security Eesti ühinemislepingu oma piirkondlike tütarettevõtetega USS Security Lõuna OÜ, USS Security Lääne OÜ ja USS Security Ida OÜ.

Alates selle aasta veebruarist on USS Security Eesti juhatus kolmeliikmeline, juhatuse esimees on Sven Nuutmann, teenindusdirektor Arvi Perv ja finantsdirektor Mait Pärg. Äriühingu nõukogusse kuuluvad Urmas Sõõrumaa, Indrek Sepp ja Peep Lõoke.

USS Security Eesti peamisteks tegevusaladeks on mehitatud ja tehnilise valve teenuste pakkumine, lisaks pakub ettevõte ka turvaseadmete projekteerimist, paigaldust, hooldust, tehnika alast konsultatsiooni, kullerteenust ja turvakonsultatsiooni.

Regionaalselt on USS Security Eesti esindatud kõikides Eesti regioonides, suuremad esindused asuvad Tallinnas, Pärnus, Tartus, Jõhvis, Rakveres, Narvas, Haapsalus ning Viljandis.