Töötajate arv on juuni lõpu seisuga kasvanud aasta jooksul 463 töötajalt 1061 töötajale, teatas ettevõte.

Eelmise aasta novembris ühendasid K Grupp ja Pristis oma valveteenuse ehk nii mehitatud kui tehnilise valve äri, mille tulemusel sündis Eesti suuruselt teine turvafirma USS Security Eesti. Pristise osa ulatub ühendettevõttes 40 protsendini.

USS-i põhitegevuse, valveteenuste käive kasvas aastaga 2,6 korda – 2011. aasta esimesel poolaastal oli see 1,84 miljonit eurot ja tänavu kuue kuuga 4,75 miljonit eurot.

Kuigi Eesti valveteenuste turu kogukäivet tänavu esimesel poolaastal ei ole ametlikult teada, hindab ettevõte, et turu üldmaht ei ole mullusega võrreldes kasvanud. Sellest lähtudes hindab USS oma turuosa juuli lõpu seisuga ligi 20 protsendile, kui 2011. aasta kokkuvõttes oli see veel 14,7 protsenti.

„Väikesel turul ja tihedas konkurentsis kasvab ja areneb ettevõte võimalikul parimal moel,“ ütles USS Security Eesti nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa.

„Lootes ka Eesti majanduse kosumisele, võin vaid kinnitada, et 12 miljonit eurot käivet ja 25-protsendiline turuosa on sel aastal igati realistlikud eesmärgid.“

USS Security kiirele kasvule on tänavu kaasa aidanud edu mehitatud valve hangetel, mille tulemusel on lisandunud terve rida suuri ja tõsiseid valveobjekte, nagu Eesti Energia elektrijaamad, õlitööstus ja kaevandused, Rocca al Mare, Kristiine ja Magistrali kaubanduskeskus Tallinnas, Kehra paberitööstus, Alexela terminal Sillamäel jt. USS on edukalt turvanud mitmeid suurüritusi nagu auto24 Rally Estonia, Vanalinna Päevad, Grillfest. Ettevõtte tehnilises valves on üle 11 000 objekti, millest ligi kolmandik on kodud.

USS Security Eesti juhatuse esimees Sven Nuutmann avaldas heameelt, et kui eelmine aasta jäi Pristise valveteenuste portfelli ülevõtmise ja kaubamärgi vahetuse tõttu arvestatavasse kahjumisse, siis sel aastal, mil ettevõte on saanud keskenduda põhitegevusele, ollakse kindlalt kasumis.

„Valveteenused on madala kasumimarginaaliga tegevusvaldkond, sest tööjõukulude osakaal on väga suur,“ märkis Nuutmann. „Meie tänavuse aasta jooksev tegevuskasum lubab aga vaadata ettevõtte edasisele arengule igati optimistlikult.“

Nuutmann lisas, et turvaturul tervikuna teeb jätkuvalt väga murelikuks kasvav hinnasurve, mida avaldavad mitte niivõrd kliendid kui konkurendid.

„Loodame, et ükskord lepib ka turgu valitsev ettevõte tõsiasjaga, et valveteenuste osutamise õigus Eestis ei saa kuuluda vaid talle,“ kommenteeris Nuutmann.