Fiiberlaser tehnoloogia laiendab laserlõikuse võimalusi – uue põlvkonna laselõikuri märksõnadeks on maksimaalne energiasäästlikkus, madalad hoolduskulud, suur tootlikkus ja võime lõigata materjale, mille lõikamine varem kõne alla ei tulnud.

FOL-F NT seeria laserlõikurid on varustatud fiiberlaseriga. Süsteemi südameks on resonaator, mis toodab lühilaine laserkiirt, mille lainepikkus on umbkaudu vaid kümnendik tavapärase gaasilaseri omast. See tehniline omadus võimaldab integreerida laservalgust fiiberoptikasse ja transportida seda energiakadudeta mitmete meetrite kaugusele.

Fiibermaterjali kasutamine vähendab tööstuslike seadmete hoolduskulusid ning uus tehnoloogia annab terve hulga võrreldamatuid eeliseid. Üks eelis on see, et laserist tulevat valgust saab juhtida igas suunas, kuna resonaatori asend masina suhtes on äärmiselt paindlik. See võimaldab vähendada ruumivajadust vastavalt tegelikule tootmiskeskkonnale.

Fiibertehnoloogia kasutamisega pole vaja enam kasutada osa optikast, mida tavapäraste laserite puhul vaja oleks, ja see vähendab märgatavalt hooldusnõudeid.

Säästlik ja võimekas

Amada kõrge jõudlusega fiiberlaseri süsteem võimaldab lehtmetalli töötlejatel laiendada teenuste valikut – nende masinatega on võimalik töödelda ka värvilisi metalle ning titaan- ja mittemetallmaterjale. FOL-F NT seeria laserlõikurid pakuvad peaaegu piiramatuid võimalusi ning neid on võimalik seadistada vastavalt igale konkreetsele kasutusvajadusele ja materjalile.

Ka masina kiirus on äärmiselt muljetavaldav – näiteks on võimalik roostevaba terase lõikamisel saavutada lõikuskiirus 60 m/min. Lehtalumiiniumi lõikamisel on võimalik saavutada tavaliste laserlõikuritega võrreldes 2,5–3 korda suurem kiirus.

Fiiberlaseri seeriatootmiseks ettevalmistamiseks kulus viis aastat pingelist tööd, aga tulemus on seda väärt – sest FOL-F NT seeria lõikuri efektiivsus ja võimsus on märkimisväärsed. Modulaartehnoloogial põhineva laseri iga mooduli võimsus on 600 W ning suurema võimsuse saavutamiseks on võimalik ühendada ka mitu erinevat moodulit. Maksimaalselt võib resonaator koos seitsme lasermooduliga saavutada kuni 4 kW võimsuse.

Tänapäeval on energiasäästlikkus ja võimalikult väike negatiivne mõju loodusele ühed olulisemad nõudmised masinaehituses ja neid faktoreid arvestati loomulikult ka Amada fiiberlaseri tootmisel. Fiiberlaser on märkimisväärne ka selle poolest, et see ei vaja soojenemisaega ja selle energiavajadus puhkerežiimis on väga väike. Energiasäästlikkus vähendab kasutuskulusid ja säästab ressursse ning kui need omadused liita äärmiselt laia kasutusalaga, on selge, et Amada FOL-F NT seeria laserlõikurile ei ole vastast.

LOE VEEL:

Jaga
Kommentaarid