Tööde maksumus on 4,9 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks, ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm, vahendas BNS.

Eesti rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa on varem rääkinud, et rahvusringhäälingu hooneid on kavas korrastada kolmes etapis. Kõigepealt oli kavas renoveerida Gonsiori 21 maja osaliselt heitmekvoodirahaga.

Allikmaa selgitas toona, et Gonsiori 21 hoones tuleb teha kapitaalremont, välja on vaja vahetada kogu kütte- ja ventilatsioonisüsteem ning lagunenud klaasfassaad.

Heitmekvoodirahaga tehakse aga hoones ainult sellised tööd, mis suurendavad maja soojapidavust, ülejäänud sisetööd ja muu osa kapitaalremondist tehakse pärast seda oma raha eest.

Kui Gonsiori 21 maja on korda tehtud, siis kolivad plaani järgi sinna kõik raadioprogrammid.

Remondi teine etapp on aadressil Kreutzwaldi 14 asuva vana raadiomaja soojustamine.

Pärast raadiomajade renoveerimist tuleb otsustada, kuhu paigutada telestuudiod. "Me oleme tõesti ette näinud ka kolmanda etapi, mis vajab veel väga palju täpsustamist ja selgitamist, kas see üldse võimalik on. Oleme alustanud uuesti raadiomaja hoovi detailplaneeringuga, nii nagu me seda kunagi varem tegime, aastail 2003–2005," on Allikmaa varem rääkinud.