Kranichi firma South Kinnisvara vahetas 2003. aastal looduskaitselised maatükid Valgamaal, Lääne-Virumaal, Võrumaal ja Raplamaal 25-hektarilise maalahkama vastu Ida-Virumaal. Ilmneb, et kuni tehinguni oli firma omanik hoopis ekslinnapea Tõnis Palts, Kranich liitus firmaga pärast tehingut.
Agaraimad maavahetajad on firmast Metsatervenduse OÜ. Selle firma puhul ei saa rääkida mitte kümnete, vaid sadade hektarite vahetamisest, suuresti mets metsa vastu. Samuti paistab mitme suure tehinguga silma AS Roger Puit, mille omanikud on Margus Meimer, Mati Seppo, Tõnis Mäerand ja Siim Sillamaa. Tegemist Eesti suurimate erametsaomanike hulka kuuluvate tegelastega. Eraisikutest paistab agara, samuti sadadesse hektaritesse küündiva maavahetusega silma Maret Kübar. Tema ja ta poeg Margus Kübar on maadega äritsenud juba mõnda aega, aktiivsemalt näiteks Karula rahvuspargis.

Metsatervenduse OÜ omanikud on Sylvesteri müünud pikaajalised metsaärimehed eesotsas Mati Polli ja Kaido Jõelehega. Metsatervenduse OÜ juhatuse liige ja üks osanikest Ants Erik on Eesti Päevalehele öelnud, et vahetada saigi ainult metsa metsa ja põldu põllu vastu, seda peamiselt samas piirkonnas. Nii jääbki kummaliseks, kuidas näiteks Tullio Libliku firma Saarte Investeering andis riigile vaid 7,3 hektarit arendamiskõlbmatut Pirita jõeoru looduskaitseala, saades vastu hulga elamu- ja ärikrunte Tallinna, Pärnu ja Haapsalu kesklinnades pluss veel ligi 15 hektarit maad arenevas Sillamäe linnas.

Sellist õnne nagu Liblikul, polnud ka Armin Karu ja Jaan Korpusovi OÜ Olympic Entertainment Groupil ja Marcel Vichmanni OÜ Aminal. Amina juhatuse liige oli tehingute ebavõrdsuse pärast väga kuri. “Ma ei ole selle peale tulnudki, et võiks taotleda oma Valgamaa maatükkide vastu Tallinna kesklinna krunte,” on ta Päevalehele öelnud.

Veel tähelepanekuid: kõikide maa-ameti kriminaalasjas kahtlusalusteks tunnistatud ärimeeste (Einar Vettuse, Tullio Libliku ja Tarmo Pedjasaare) maavahetuste juures oli maa-ameti vanemspetsialist Uno Unt. Teiste vahetuste juures olid tema kolleegid.
Kriminaalasja raames on ärimehed ja maa-ameti eksjuht Kalev Kangur pooleks aastaks vahi alla võetud. Uurimine käib, õhus on pistisekahtlus.