Tallinna piirist 4 kilomeetri kaugusel arendatavas Uuesalu elamurajoonis ehitatakse kokku 390 kodu, millest 100 paarismaja- ja ridaelamuboksi on juba eksponeerimiseks piisavas valmimisjärgus, on kirjas Delfile saadetud teates.

Elamurajooni arendaja IBE Estonia juhatuse liikme Ülle Kullöri sõnul on tegemist Eestis ainulaadse üritusega. „Iga laupäeva jaoks on meil inimestele pakkuda uusi teemasid- juba esimesel korral on kohal maju püstitanud Soome Maja Ehitaja ehitusspetsialistid, kes tutvustavad, kuidas üks maja ning terve elamurajoon valmib,” ütles Kullör.

„Järgnevatel nädalatel hakkame sujuvalt disaineri käe all näidismaja sisustama, huvi on tundnud ka paljud eramutega seotud toodete pakkujad, keda valikuliselt üritusele kutsume”, sõnas ta. „Kui aga keegi soovib lihtsalt meeldivalt laupäeva veeta, soovitan kasvõi perega jalutuskäigule tulla- kui palju linnalapsi ikka männimetsa viiakse?”, lisas Kullör. Elamurajoonil on suur perspektiiv saada tänapäevaseks Nõmme-laadseks aedlinnaks, sest olemas on nii avar looduslik keskkond männimetsaga, eraldatus linnakärast, kuid samas piisav lähedus kesklinnale, suurepärane juurdepääs mööda vastvalminud teed Viljandi maantee ja Nabala tee ristmikult ning ühtses stiilis ehitatud elamud avarate kruntidega.

Elamurajooni müüki koordineerib Pindi Kinnisvara, mille juhatuse liige Peep Sooman lausus, et messile on oodata sadu külalisi. „Kui põhjamaades on sellised elamumessid tavapärased, siis Eestis pole olnud võimalust tutvuda valmis ehitatud rajooniga, kus huvilistel on võimalus käia majast majja ning uurida kõiki rajooni arenguga seotud detaile”, ütles ta. Soomani sõnul on messile oodatud ka kõik koduotsijad. „Arendaja suhtub loodud tervikkeskkonda äärmiselt vastutustundeliselt ning on valmis majaostjatele andma isegi garantii, et Uuesalu majade hindasid ei langetata”, sõnas Sooman.

Mess toimub igal laupäeval kell 12-16 kuni jõuludeni, neist üle nädala on kohal ka ehituse eest vastutavad isikud.

Uuesalu elurajooni arendab pikaajalise kogemusega Soome päritolu ettevõtte EKE-Yhtiöt tütarettevõte IBE Estonia OÜ. Uuesalu majad ehitab OÜ Soome Maja Ehitaja. Piirkonna müügi eest vastutab AS Pindi Kinnisvara.