Uuesalu elurajooni arendava IBE Estonia juhatuse liikme Ülle Kullöri sõnul oli lasteaia loomine osa elurajooni strateegiast.
„Meie nägemuses on Uuesalu terviklik elukeskkond ning lasteaed on üks oluline komponent terviku tekkimisel,“ ütles Kullör.
Tema sõnul antakse igale Uuesallu kodu ostjale kauba peale üks tasuta lasteaiakoht. „Kuniks muidugi kohti jätkub, sest ka naaberpiirkondade lastevanemate seas on huvi väga suur“, lisas ta.
Lasteaia juhataja Heili Kaas-Lutsbergi sõnul pakub Uuesalu lasteaed ideaalset keskkonda vanematele, kes soovivad, et nende lapsed kasvaksid looduslikult kaunis ja maalähedases keskkonnas.
Kuna lasteaias on kohti maksimaalselt 27-le lapsele, siis jääb õpetajatel aega igale lapsele individuaalseks lähenemiseks ning kõik lapsed ja õpetajad tunnevad ennast väikese ja sõbraliku pere liikmetena.
Lasteaeda on oodatud ka kõik teised Rae valla ja lähiümbruse kohalike omavalitsuste piirkonnas elavad lapsed.
Kaas-Lutsberg lisas, et Uuesalu Lasteaed hakkab tegutsema koolieelse lasteasutuse riikliku õppekava ning Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt väljastatud koolitusloa alusel.
See on ka olulisim erinevus võrreldes päevahoidudega, et lasteaed pakub riiklikule õppekavale vastavat õppe- ja kasvatustegevust ning täidab ka muude nõuete osas samasuguseid tingimusi, mis kehtivad kohalike omavalitsuste lasteaedadele.
Uuesalu elurajoon on Eesti üks suurimaid elurajoone, kuhu kerkib nelja etapi valmides 390 paaris- ja ridamajaboksi.
Piirkonna arendajaks on Soome päritolu EKE Yhtiöt tütarfirma IBE Estonia, müügikorraldusega tegeleb Pindi Kinnisvara.