„Olukord kinnisvaraturul ja krediidiasutuste poolt karmistunud tingimused on paljud uut kodu vajavad inimesed pannud olukorda, kus täna ostuotsust teha ei ole võimalik või soovitakse oodata kinnisvara- ja finantsturu stabiliseerumist,“ sõnas Uuesalu rajooni arendava IBE Estonia juhataja Ülle Kullör Päevaleht Online`ile saadetud teates.

„Sellistele huvilistele on suunatud uus skeem, mis annab võimaluse võtta välja valitud elamispind esmalt üürile ja soovi korral see kolme aasta jooksul välja osta,“ rääkis Kullör.

Üürilepingu kehtivuse ajal on üürnikul õigus, kuid mitte kohustus kasutatav eluruum välja osta. Ostuhind lepitakse kokku ajal, mil üürnik teeb omapoolse ostuotsuse. Kogu ostu-müügilepingu sõlmimiseni tasutud üürisumma arvestatakse lepingu sõlmimisel ettemaksuna ostuhinna katteks. Seega annab skeem ühtlasi võimaluse koguda üürimaksete kaudu kokku vajalik omafinantseeringu osa, mis on eelduseks pangalaenu saamisel ülejäänud ostuhinna tasumiseks.

„Paindlikku kodu soetamise võimalust saame pakkuda ennekõike seetõttu, et oleme teinud kõik investeeringud uue elurajooni rajamisse emafirma EKE-Yhtiöt omavahenditest pangalaenu kasutamata.“ lisas Kullör.

Pakkumine kehtib aadressil Kitse tee 1 ja 3 asuvatele majaosadele, kus on nii 3- kui 4 magamistoaga korterid. Igakuine üürimakse määr sõltub elamispinna suurusest.

Uuesalu elurajoon on Eesti üks suuremaid eramuarenduspiirkondi, Tallinna linnapiirist 4 kilomeetri kaugusel Tartu ja Viljandi maantee vahelisele alale rajatakse kokku 390 paaris- ja ridamajaboksi. Alates möödunud aasta oktoobrist tegutseb elamurajoonis ka lasteaed, kus Uuesallu elama asuvad lapsed saavad tasuta lasteaiakoha.

Majaosadega on võimalik tutvuda igal teisipäeval ja neljapäeval kell 10.00 – 17.00 ning laupäeviti kell 12.00 – 14.00. Parim juurdepääsutee elamurajooni on Viljandi maantee kaudu, kus Nabala tee ristmikult viib otse Uuesallu lai valgustatud asfalttee.