Korraldatud jäätmeveo eesmärgiks on eelkõige liita kogu elanikkond jäätmeveoga ning seeläbi ennetada keskkonna prahistamist, teatas Tallinna pressiteenistus.

Oluline aspekt on jäätmeveo teenuse kvaliteedi parandamine ja teenuse hinna kontrollimine. Konkreetses jäätmeveo piirkonnas jäätmeveo ainuõigust omav jäätmevedaja vastutab oma piirkonnas jäätmemahutite ümbruse korrashoiu ja puhtuse eest prügivedamisel.

Tänu liigiti kogumisele edeneb vanapaberi- ja kartongi ning biolagunevate jäätmete taaskasutamine. Tänu paremale jäätmeveo logistikale väheneb prügiveoautode poolt tekitatav liikluskoormus ning müra- ja õhusaaste.

“Eesmärk on, et ladestataks võimalikult vähe prügi,” ütles abilinnapea Peep Aaviksoo, “et võimalikult palju prügi läheks ümbertöötlusse ja taaskasutusse, nii nagu see on arenenud Euroopa riikides.”

Jäätmevaldajate register annab ülevaate igas konkreetses piirkonnas olevatest jäätmemahutitest ja jäätmevoogudest, täpne ülevaade mahtudest lihtsustab piirkondadele avaliku konkursiga soodsaima hinnaga jäätmevedaja leidmist ning töö ühelt vedajalt teisele üleandmist.

Registri algandmed koostatakse olemasolevate linna ja riigi registrite andmete baasil. Registri esmane andmekiht on linnas olevad aadressid, millele liidetakse nendel aadressidel paiknevate jäätmevaldajate nimed ja andmed jäätmemahutite kohta. Loodav register on avalik ja selle kasutamine on tasuta.