Portaali ajakirjanikud mainivad, et kui ei juhtu midagi äärmiselt erakorralist võivad reedel algavad olümpiamängud osutuda ajaloo kõige katastroofilisemateks. 

10 põhjust, miks Londoni olümpiamängud on totaalne läbikukkumine:

1. Olümpiamängude majanduslikku kasutegurit riigi majandusele, ei ole teaduslikult ega ka numbriliselt suudetud tõestada. Isegi olümpiamängude korralduskomitee poolt London2012 mängude majanduslikku kasutegurit uurima palgatud majandusteadlased ei leidnud tulevase edu ja suviste mängude vahel seost. 

2. Enamasti ei suudeta kinni pidada algsetest eelavetest. Kreekas 2004. aastal peetud suveolümpiamängude eelarve kahekordistus, lükates riigi majanduslikku langusse. Londoni  olümpiamängude algne eelarve oli 3,23 miljardit eurot, samas on juba näha märke, et nendesse piiridesse jääda ei suudeta:

- Näiteks on algselt 98 miljonit eurot maksma pidanud olümpia veekeskus läks lõppandmete kohaselt maksma aga 359 miljonit eurot.
- Olümpiapargi ehitamiseks ostetud maa eest tasuti 1,3 miljardit eurot, summa mis ekspertide sõnul on viiekordselt üle turuhinna.
- Enne ehituste algust arvestati ainuüksi olümpiarajatistele kuluvat 6,6 miljardit eurot. (Miinusena päris võtta ei saa, kuna spordirajatised jäävad kasutusse ka hiljem ning sportlaste elu- ja olmeruumid müüakse maha)

3. Arvatakse, et London 2012 suveolümpia maksumus ei jää alla 16 miljardi euro piiri. Eelarve on enam kui 107 protsenti üle ka kõige viimasest eelarvepiirist.

4. Superstaarkulutused: Olümpia korraldajatele peab igapäevaselt kogu mängude vältel olema kasutada enam kui 500 limusiini. Lisaks peab linn tagama rahvusvahelisele korralduskomiteele 40 000 hotellikohta, millest 1800 asuvad nelja- ja viietärnistes hotellides. 

5. Olümpiamängude turvalisuse tagamiseks kulutatakse järjekordne üüratu summa - 1,3 miljardit eurot.Igapäevaselt hakkab olümpiamänge turvama 12 000 politseiniku. Kuna aga hanke võitnud turvafirma G4S ei ole suuteline tooma välja lubatud mahus turvafirmasid, tuuakse mänge turvama ka 17 000 sõjaväelast, seda on rohkem kui võitleb britte hetkel Afganistaanis.

6. Rahvusvaheline Olümpiakomitee on London2012 mängudel kasutamas äärmiselt räiget kaubamärgiturvalisuse reeglistikku: ühtegi muu, kui ametliku toetaja brändimärgiga tooteid ei tohi kanda ega mängude alal kasutada. Huvitaval kombel on olümpiaalal friikartulite nime kasutamisele ja nende pakkumisele ainuõigus vaid McDonaldsi ketil. Kõikide reeglite täitmist jälgivad mööda linna olümpiaala liikuvad "brändipolitseid", kellel on õigus eksijaid trahvida kuni 30 000 euroga.

7. Heathrow lennujaama töötajad on lubanud päev enne mänge alustada streigiga, mis tähendab aga olümpialinnas täielikku liikluskaost. Lisaks on korraldajad andnud teada, et metroojärjekorrad võivad olla tipptundidel kuni tunnipikkused.

8. Lisakasumlikkust Londoni turismile ei ole väga selgelt võimalik näha, sest hotellid annavad juba praegu tühje tube odavamate hindadega, et saavutada 100 protsendiline täituvus. 

9. 645 miljonit eurot maksnud olümpiastaadioni tulevik on siiani selgusetu. Hetkel on käimas kohtulahingud, milline Londoni jalgpalliklubi saab staadioni peale mänge endale. 

10. Ning lõpetuseks ... Londoni linnapea Boriss Johnsoni kuldsed sõnad: "Londoni olümpiamängud on suurim asi, mis on Ida-Londonis juhtunud, peale 1666 aasta Suurt Põlengut"

Tervet nimekirja saad lugeda SIIT!