„Positiivne on näha, et Eesti tööandjad on 2016. aasta osas stabiilselt optimistlikud ning planeerivad töötajaid juurde värvata eeskätt tulenevalt mahtude kasvamisest. Sarnased uuringu tulemused olid ka eelmise aasta küsitlusel ning 2015. aasta on kujunenud Eesti majanduse jaoks edukaks,“ kommenteeris uuringu tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross.

„Märgilise tähtsusega on see, et paari aasta taguste tulemustega võrreldes on oluliselt kasvanud nende tööandjate osakaal, kes planeerivad nii inimesi koondada kui ka juurde värvata. See viitab selgelt ettevõtete vajadusele muuta oma tegevust efektiivsemaks ning otsitakse enda organisatsiooni jaoks sobivaimaid inimesi,“ analüüsis Gross muutusi.

Töötajaid palgata soovivatest ettevõtetest:

48% kavatseb värvata 1-2 töötajat
21% kavatseb värvata 3-4 töötajat
11% kavatseb värvata 5-9 töötajat
9% kavatseb värvata 10-30 töötajat
4% kavatseb värvata üle 30 töötaja
7% ei tea veel mitu töötajat planeerib värvata

„Planeeritavad värbamismahud on jäänud eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samale tasemele. Ligi pooled tööandjatest kavatsevad värvata 1-2 töötajat, kuid suuremad, üle 200 töötajaga ettevõtted, planeerivad kõige sagedamini palgata 10-30 töötajat või üle 30 töötaja,“ kommenteeris Gross.

Peamiste värbamise põhjustena tõid tööandjad tihtilugu välja mitu paralleelset põhjust, kõige sagedasemad olid mahtude või organisatsiooni kasvamine (60% juhtudel), eelmise töötaja lahkumine (37%) ja organisatsiooni restruktureerimine (19%).

„Eelnevale statistikale tuginedes peaks tööotsijatel praegu olema lihtsam tööle saada kui aasta tagasi, sest värbavate ettevõtete ning töökuulutuste arv näitab kasvutrendi, samal ajal kui töötuse määr on langenud. Seega vabu töökäsi on vähem ning konkurents töökohta otsivate või vahetada soovivate inimeste nimel on suurem kui aasta eest,“ iseloomustas Gross tööturu hetkeseisu.

CV-Online’i Eesti tööturu-uuringule on vastanud üle 1700 erinevas suuruses ettevõtte esindaja üle Eesti.