KPMG märgib, et paljud järelevalveasutused on jälginud uute valuutade arengut murega, tuues esile, et süsteemid võivad olla vastuvõtlikud rahapesule, terrorismi rahastamisele ja pettustele. Esimesi samme valdkonna reguleerimiseks astuti USA-s: mullu märtsis avaldas Financial Crimes Enforcement Network (FinCen) juhised, mis proovisid luua selgust digitaalraha haldamises. Kuna USA regulaatoreid võetakse mujal maailmas eeskujuks, siis tõenäoliselt allutatakse mitmed virtuaalrahad peagi samadele reeglitele, mis kehtivad tavapärastele maksevahenditele, märgitakse analüüsis.

Pankadele on tõenäoliselt suurimaks takistuseks uute valuutade anonüümsus, mis ei luba pankadel rakendada tavapäraseid pettustevastaseid protseduure nagu KYC (Know Your Client, tunne oma klienti - toim.).

Pangad suhtuvad virtuaalrahasse kolme moodi: ühed on seoses pettuste ohu ning järelevalveprobleemide tõttu pikema jututa sulgenud Bitcoini servereid opereerivate ettevõtete kontosid; teised, nagu näiteks Bitcoin Hedge Fundi asutanud Malta varahaldusettevõte, proovivad virtuaalrahalt kasu lõigata ja kolmas, kõige suurem grupp, on võtnud äraootava seisukoha, mis KPMG hinnangul on tavalistele pankadele kõige mõistlikum valik.

Eriti viimane rühm peab hoolega jälgima, millise hoiaku võtavad lähema aasta jooksul virtuaalraha suhtes USA regulaatorid, samuti uurima uusi ärimudeleid, millega võivad esile tulla n-ö innovatiivsemad pangad ning jälgima, kui volatiilselt uued valuutad käituvad.

Digitaal- ja virtuaalraha populaarsus on viimasel ajal pidevalt kasvanud. Näiteks Bitcoiniga saab maksta enam kui 1000 veebilehel ning mullu aprillis kaasas USA päritolu Ripple ingelinvesteeringuid sellistelt tuntud investoritelt nagu Andreessen Horowitz, FF Angel IV, Lightspeed Venture Partners ja Vast Ventures.

KPMG USA partner Mitch Siegel märgib analüüsis, et virtuaalraha tugevus ja populaarsus sõltub otseselt USA dollari tugevusest. Seega kui inflatsioon on madal ja dollar tugev satub virtuaalraha ebaõnnestunud eksperimentide sekka, kuid inflatsiooni kiirenemisel on oodata huvi kasvu virtuaalrahade vastu.

Finantssektorit mõjutavaid sotsiaalmeedia arenguid ning internetiteenuseid käsitleva KPMG Internationali analüüsiga The Social Banker v2.0 saab tutvuda siin.