EASi juhatuse liikme Taavi Lauri sõnul mõjutasid sihtasutuse jagatavad toetused oluliselt Eesti ettevõtlusmaastikku, kuhu on kümne aasta jooksul suunatud üle miljardi euro. „Perioodi 2007 – 2013 jääb iseloomustama väga suur hulk erinevaid EASi kliente. Toetuse saaja võis olla alustav ettevõte ühe töötajaga ning samal ajal ka Eesti kõige suurem eksportöör. Ettevõtjatel oli raske orienteeruda erinevate toetuste vahel. Sellest tulenevalt peab EASi edasine tegevus keskenduma senisest rohkem teavitustööle ja ettevõtjate sisulisele nõustamisele,“ selgitas Laur.

EAS soovitab ministeeriumitel muuta innovatsioonialase koostöö hoogustamiseks toetuste ja teenuste sisu. Näiteks on oluline teadusasutuste ja ettevõtjate vaheline tihedam koostöö, mille tulemusi oleks võimalik turule viia. Ekspordi kasvu toetamiseks tuleb EASil endal hoogustada ekspordinõunike teenuseid.

EASi strateeg Tanel Rebane tõdes, et kõige mõjusamad olid tööstustehnoloogia investeeringu,- stardi- ja teadmiste ning oskuste arendamise toetused. „Tehnoloogiainvesteeringu meede on positiivset mõju avaldanud paljudele ettevõtete majandusnäitajatele, millest olulisemad on tootlikkus ja tööhõive. Kõige vähem mõju avaldasid eelmisel perioodil innovatsiooni- ja eksporditoetused,“ ütles Rebane.

Taavi Laur võttis kokku, et vaatamata suurele hulgale meetmetele on EAS töötanud efektiivselt. „EAS on oma administratiivse võimekusega Euroopas esirinnas ning ka vigademäär on jäänud minimaalseks.“