Järgneb PRB pressiteade. 
Veebiküsitlusena läbi viidud uuring, millele vastas kokku üle tuhande inimese, selgitas välja, et 67% ehk kaks kolmandikku Eestis elavatest inimestest ei oleks nõus maksma elektrienergia eest rohkem, isegi juhul kui teaksid, et see energia tuleb taastuvallikatest.

GfK Custom Research Baltic’u Eesti divisjoni juht, sotsioloog Mauri Sööt peab uuringutulemusi praeguses majandusolukorras ootuspärasteks. “Samas uuringus tunnistas 91% Eesti inimestest, et on hakanud majanduskriisi tõttu säästlikumalt tarbima. Praegusel ajal öeldakse igasugustele võimalikele lisakuludele “ei” palju veenvamalt,” nentis Sööt.

Ka suhtekorraldusbüroo PRB juhataja, suhtekorraldaja Raimond Kaljulaid arvab, et sellise hoiaku põhjuseks on üldine majandusolukord riigis.

“Kui tuuleenergia eest seisjatele tundub, et nad võitlevad tuuleveskitega, siis ilmselt nad ei eksigi kuigi palju. Põhimõttelisel on kõik rohelise energia poolt. Keegi aga ei soovi seda näha oma isikliku majapidamise lisakuluna” ütles Kaljulaid.

Uuring näitab ühtlasi, et keskmisest sagedamini on taastuvenergia eest nõus rohkem maksma tudengid ja noored. GfK sotsioloogi Mauri Söödi hinnangul võib see ühelt poolt olla lootustandev märk peale kasvava põlvkonna kõrgemast keskkonnateadlikkusest, ent teisalt on siin oma roll seigal, et ülalpeetavatel on isikliku rahakoti seos regulaarsete energiaarvete tasumisega vähem tunnetatav.

Käesoleva uuringu läbiviimiseks kasutati rahvusvahelise uuringufirma GfK veebipaneeli. Uuringus osales 1062 inimest üle Eesti.