Viimase kolme aasta jooksul võttis kiir- või tarbimislaenu võtnud eestlastest püsis laitmatult maksegraafikus 87% eestlastest ja 95% mitte-eestlastest.

„Mitte-eestlased on küll laenumaksetega kohusetundlikumad, kuid kokkuvõttes täitis kas õigeaegselt või väikeste viivitustega oma kohustused 90% kiir- või tarbimislaenude kasutajaist,“ märkis BestCrediti juhataja August Käära.

Eestlased ja mitte-eestlased võtavad kiir- ja tarbimislaenusid üsna sarnastel eesmärkidel, eeskätt ootamatute kulutuste katmiseks või suuremate sisseostude tegemiseks. Samas kasutavad mitte-eestlased laenuraha julgemalt reisimiseks, eestlased sagedamini kuu lõpus toimetulekuks.

Erinevused torkavad silma ka igapäevases finantsdistsipliinis, igakuiselt pidas enda või pere eelarvet kaks kolmandikku mitte-eestlastest ja vaid kolmandik eestlastest. Samas on eestlaste hulgas märksa rohkematel säästetud vähemalt kolme kuu elamisraha.

BestCrediti laenukäitumise uuring analüüsis 1000 eestimaalase laenukäitumist, sealhulgas mujalt kui pangast võetud laenude kasutamist. BestCredit OÜ on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte, kes pakub ettevõtetele ja eraisikutele finantseerimistooteid 2012. aastast.