Eversheds Ots&Co partneri Raido Maisvee sõnul kinnitavad uuringu tulemused, et huvi kodus töötamise vastu on noortel suur. „Paindlikud töösuhted aitavad töötajal endal vajaliku tasakaalu leida. Samas ei haaku tööandja kohustused ohutu töökeskkonna tagamisel kodus töötamise võimalusega. Selles küsimuses on seadusandjal ruumi lahenduste leidmisel," on Maisvee sõnul tegemist olulise olulise küsimusega, kuivõrd majanduse tooni määravad väike-ettevõtted, kus töösuhete paindlikus on oluline.

Uuringu andmetel plaanib oma tulevikku Eestis vaid 41% põhikooli noortest ja tervelt 59% näeb oma tulevikku välismaal ning 56% neist noortest, kes eelistaksid minna välismaale, hindavad töösuhtes rohkem meeldivaid kolleege kui suuremat palka.

"Statistikaameti teatel vähenes 1. jaanuari seisuga rahvastik aastaga 1500 inimese võrra, samas kui rändesaldo oli negatiivne 100 inimese võrra. Seejuures kasvavad reaalpalgad. Kuivõrd puudub analüüs võrdlemaks palkade üldist kasvu ja noorest east tingitud seiklusjanu, oleks ennatlik noorte vastuste alusel järeldada, et väljarände mootoriks on üldine rikkus või vaesus," leidis Maisvee.

Uuringu viis läbi Eversheds Ots&Co detsembris 2015. Uuring oli anonüümne, vastused koguti Tallinna kesklinna koolide 226 kaheksanda klassi õpilaselt kirjalikult.