Veebiaadressil www.lkf.ee asuva kalkulaatoriga saab võrrelda enamiku kindlustusandjate liikluskindlustuse makseid ja muid lepingutingimusi. Samuti on seal ära toodud kindlustusandjate kontaktandmed kindlustuslepingu sõlmimise alustamiseks, teatas LKF.

„Kalkulaator on loodud eesmärgiga pakkuda klientidele võimalust mugavalt võrrelda eri kindlustusandjate liikluskindlustuse teenuseid. Seni oli teatud mahus vastav võrdlus kättesaadav vaid kindlustusmaaklerite kaudu. Nüüd on see võimalik ka maaklereid kaasamata,“ selgitas LKFi juhatuse liige Hillar Lõhmussaar.

Eestis pakuvad liikluskindlustust üheksa kindlustusandjat: BTA Insurance Company SE Eesti filiaal, AAS Gjensidige Baltic Eesti filiaal, AS Inges Kindlustus, Codan Forsikring A/S Eesti filiaal, ERGO Kindlustuse AS, If P&C Insurance AS, Salva Kindlustuse AS, Seesam Insurance AS, Swedbank P&C Insurance AS. Tänaseks on kalkulaatoriga liitunud neist seitse.

Hillar Lõhmussaare sõnul määravad kindlustusmakse suuruse ja kindlustuslepingu tingimused kindlustusandjad lähtuvalt kliendi sisestatud andmetest. „Arvestades, et kindlustusmakse suurus sõltub ka teeninduskanalist, võib arvata, et kindlustusandja näitab kalkulaatoris oma soodsaima teeninduskanali kindlustusmakset“, lisas Lõhmussaar.

Lõhmussaar on kindel, et kalkulaatorist saab klientide hulgas populaarne teenus. Alust sellele ennustusele annab kogemus LKFi teiste veebiteenustega. Näiteks LKFi kodulehel olevat sõiduki liikluskahjude kontrolli päringut kasutab igapäevaselt tuhandeid kliente. Paljud autoostjad kontrollivad enne ostu auto ajalugu eelnimetatud teenuse kaudu.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.