Õismäe ja Mustamäe plussidest võib välja tuua selle, et sealsete korteriühistute tegevus on aktiivne, paljude majade fassaadid vahetatud, linnaosadesse on tekkinud kahte tüüpi kaubanduskeskusi: läbisõitjatele suurte magistraalide äärde ning suure elanike arvuga siserajoonidesse igapäevaste vajaduste rahuldamiseks, kirjutasid Uus Maa kinnisvaramaaklerid Kristina Leer ja Liisa Laud.

Viimaste näol on tegemist nii lokaalsete ostukeskuste kui ka vaba aja keskustega, milles paiknevad keeglisaalid, internetikohvikud ja muuga.

Kui võrrelda linnaosade tüüpkortereid (korterid, mis asuvad 1960ndatel ehitatud 4-5-korruselistes elamutes, kus on valdavaks väikesed 1-2 toalised korterid), siis Õismäel on tüüpkorterid avarama planeeringuga, tihti läbi maja ja mitme rõduga, Mustamäe tüüpkorterite probleemiks on väikesed köögid.

Hetkel on Mustamäel ning Haabersti piirkonnas müügis kokku umbes 950 korterit.

Mustamäe kõige kallima korteri ruutmeetri hind on 2000 eurot ruutmeeter, odavaima korteri saab kätte 413 eurot ruutmeeter. Mustamäel on sellel aastal kuni oktoobri lõpuni toimunud 997 tehingut ja möödunud aastal tehti 785 tehingut.

Kui vaadata rahalises suuruses, siis selle aasta kümne kuuga toimunud tehingute kogusumma on 7,45 miljonit eurot. Suurim tehing sellel aastal oli 119 900 eurot maksnud Kadaka teel asunud korteri müük, soodsaim tehing hinnaga 4500 eurot toimus A.H.Tammsaarel asuva eluruumiga.

Haabersti piirkonnas on selle aasta esimese kümne kuuga tehtud 529 tehingut, millest 450 moodustasid korteriomandid, 30 hoonestatud elamumaa, 1 hoonestatud ärimaa, 36 hoonestamata elamumaad ning 12 muu sihtotstarbega hoonestamata maad.

Sealne tehingute hulk on tõusnud 32% võrreldes eelmise aastaga. Keskmine ruutmeetri hind on tõusnud 6%, eelmisel aastal oli see 857 eurot, sel aastal 908 eurot.

Tänasel päeval on kõige kallim korter müügis hinnaga 2300 eurot ruutmeeter, soodsaima korteri ruutmeetrihind on 1056 eurot ruutmeeter.

Samuti on Haabersti piirkonnas võimalik valida 41 majaosa vahel, millest kalleima ruutmeetrihind on 1234 eurot ruutmeeter ja soodsaimal 542 eurot ruutmeeter.

Samuti on pakkuda 105 maja, kusjuures kõrgeim ruutmeetrihind on 1833 eurot ruutmeeter ja soodsaim 784 eurot ruutmeeter.