Viie-seitsme aasta pärast loodab kompanii tegutseda igas Kesk- ja Ida-Euroopa riigis, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

“Seal, kus pole võimalik üles osta kohalikke reisibüroosid või ei kus keegi ei soovi oma firmat müüa,  loome uued firmad,” ütles Enterprise Investorsi partner Sebastian Krol.

Kui firmasse investeeritud 40 miljonist eurost uute esinduste avamiseks ei jätku, siis on omanikud valmis kaasama lisavahendeid.

Praegu ei saa rääkida ühestki konkreetsest objektist, mida plaanitakse osta, kuid Krol andis mõista, et kiigatakse Kesk- ja Ida-Euroopa suurimate reisifirmade poole. “Vähemalt üks uus kompanii avatakse ühes riigis juba järgmisel aastal,” räägib Novaturas Group-i peadirektor Vidas Paliūnas.

Kroli sõnul on Kesk- ja Ida-Euroopa reisioperaatorite konsolideerumine vältimatu ning oleks imelik selles mitte osaleda. “See on väga kiiresti kasvav turg: inimeste tulud kasvavad ning kasvab reisijate arv,” on ta kindel.

Krol unistab sellest, et paari aasta pärast oleks Novatours esindatud Kesk- ja Ida-Euroopa igas riigis. Paliūnas täpsustab siinkohal, et Venemaad ja SRÜ riike laiendamise plaanid ei hõiva.

Mis puutub plaani panna kompanii müüki, siis Kroli sõnul on uue investori eesmärgiks viia Novatours kiiresti börsile, mitte lihtsalt edasi müüa.

Enterprise Investors üritab alustada Vilniusest, kuna tegemist on Leedu ettevõttega.

“Kesk- ja Ida-Euroopa suurim börs asub Varssavis, niisiis on Novatoursil potentsiaali tulla ka Varssavi börsile,” lisab Kroll.