Palkadest

Võimalikult palju inimesi miinimumpalgal ei ole ettevõtjate huvides.

Ettevõtjate huvides on luua rohkem väärtust iga töötatud tunni kohta ehk müüa rohkemate eurode eest kaupa või teenust. See teeb rikkamaks ettevõtjad ja see võimaldab ka palku rohkem tõsta. Jama on selles, et alati hästi ei oska. Ei oska juhid ega töötajad. Mõnikord pole ka raha. Kui ise ei oska või pole õigete oskustega inimesi, siis on variant õppida või tuua inimesed mujalt maailmast sisse.

Tööjõust

Eesti rahvas on ajaloos haiget saanud, seega me kardame võõraid. Iga sada võõrast tundub Eestile ohtlik.

Eesti rahvas ei kasva. Ta vananeb ja rändab välja. Me kardame seda protsessi, tõmbume küüru ja katame näo ja küljed, oleme kaitseasendis. Meie noortele ei meeldi küürus ja kaitseasendis inimesed. Nad tahavad olla osa avatud maailmast ja on ka. Sellises asendis on raske kaugele vaadata. Ja ei näe kena välja ka. Eestil on aeg vähem karta välismaalasi.

Me arvame, et kaitseme oma kultuuri, kui püüame Eesti kultuuriruumis status quo’d hoida. Tegelikult paneme sellega arengu seisma. Ehitades enese ümber puuri, mis peab kaitsema, loome me puuri, mis ei lase kasvada. Me ei pea avama oma piire massilisele sisserändele. Selleks pole ka tarvidust.