Ühendatud Piletid tegevjuhi Kristjan Konksu sõnul on 21. septembrist lisaks ID-piletile sõidu eest tasumise vahendiks ka kontaktivaba e-pileti kaart, mis muudab piletisoetamise varasemast mugavamaks, teatas ühisteenused.

Konks selgitas, et uue piletisüsteemi eelisteks reisijale on nii e-pileti validaatoris registreerimise kiirus, mis ühistransporti sisenemisel aktiveerib pileti vähem kui 0,3 sekundi jooksul, kui ka sobivaima piletitoote ostmine – sõitja ei pea teadma peast sõiduhindasid vaid süsteem peab ise arvestust üksikute sõitude osas ja reisijal ei tule ühes päevas rohkem kui päevapileti maksumuse ulatuses sõitude eest tasuda.

Ühistranspordi piletikaardiks sobib nii spetsiaalne e-pileti Ühiskaart kui ka vastava kiibiga varustatud ISIC-kaart või õpilaspilet.

Paralleelselt jääb kasutusele ka seni kehtinud ID-pilet ning võimalik on osta sõidukijuhi käest üksikpileteid.

Senised sõidutalongid kehtivad kuni 2012. aasta lõpuni.

Uus süsteem võimaldab hoida reisijatel silm peal

Lähitulevikus on võimalik lisaks seni väljatöötatud kaartidele sõite registreerida ka pangakaardi või mobiiltelefoni abil.

„Uuel aastal on kavas validaatorid ühendada ka MasterCardi arendatava kontaktivaba elektroonilise maksevõrgustikuga PayPass ning spetsiaalsete NFC mobiiltelefonidega,“ ütles Konks.

Tallinna Transpordiameti arenguosakonna projektijuhi Tiit Laiksoo sõnul võimaldab uus piletimüügisüsteem lisaks integreeritusele Harjumaa ühistranspordi ja Tallinn Cardiga sõitude valideerimisega kaasneva teabe abil transpordikorraldajatel modelleerida ühistranspordi kasutajate vajadusi paremini arvestav liinivõrk.

Uue piletimüügisüsteemi online-keskkonnas on võimalik näha reisijate voogusid ning ühistranspordi sõiduki graafikust kinnipidamist, mistõttu on võimalik kiiresti reageerida võimalikele probleemidele.