“Käive kasvab tänavu 20 miljoni kroonini,” ütles Bastoni juht Indrek Stahl. See tähendab käibe kasvu kolmandiku võrra. “Juba sügiseks kasvas tellimuste osakaal üle 30 protsendi."

Käibe tõusu annab sünergia tootmise kokku kolimisest Telliskivi tänaval aasta algul valminud uude 3000 ruutmeetri suurusesse tootmishoonesse. Uus hoone läks maksma ligi 15 miljonit krooni, sellest pool on laenuraha. Enne seda käis tootmine paralleelselt Rakveres ja Tallinnas väiksematel pindadel.

“Arvasin, et kui viin tootmise maale, siis on see odavam,” sõnas Stahl, “aga tegelikult läks see kallimaks, kuna sõitmist oli rohkem ja häid töötajaid oli raske leida.”

Uue tootmishoone sai Bastion valmis poole aastaga. Möödunud aasta juulis osteti vana tööstushoone, mis aastavahetuseks sai uue väljanägemise. Tootmisüksuses töötab nüüd 60–70 inimest. Enne seda oli 40 töötajat Rakveres, kuhu nüüd on neid alles jäänud 15. Rakvere tehasehoone on kavas maha müüa.

Bastionil on praegu Eestis 5 poodi. Täiendav pood peaks tänavu avatama uues Viru Keskuses. Lisaks lähevad Bastioni tooted müügile Riiga ja läbi vahendajate Skandinaaviasse. Bastioni tooteid müüakse ka Jaapanis, Šveitsis ja Inglismaal.