Märtsis müüdi Euroopa Liidu riikides kokku 1,6 miljonit uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta märtsikuu müügi koguni 10,6 protsendi võrra, teatas automüüjate liit.

Selle aasta esimeses kvartalis on Euroopa Liidu liikmesriikides müüdud enam kui 3,5 miljonit uut sõiduautot, mida on 8,6 protsendi võrra rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. 

Suurtel turgudel kasvas märtsis automüük eriti edukalt, sest näiteks Suurbritannias müüdi ligi 0,5 miljonit uut autot, mida oli 6 protsendi võrra rohkem möödunud aasta märtsist. Hispaanias aga kasvas uute sõiduautode müük koguni 40 protsendi võrra. 

Suur oli aktiivsus ka Prantsusmaal (+9,3%), Saksamaal (+9%) ja Itaalias (+15,1%).

Kui Eestis ületas märtsikuu uute sõiduautode müük eelmise aasta oma ligi 14 protsendi võrra, siis hea kuu oli ka teiste Balti riikide automüüjatel – Leedus kasvas uute sõiduautode müük 11,7 protsendi ja Lätis koguni 25,7 protsendi võrra. 

Majanduse raskest seisust hoolimata kasvas märtsikuus autoturg isegi Soomes ja seda koguni 15,3 protsendi võrra, selgus liidu teatest.

Autotootjate osas polnud märtsis suuremaid üllatusi ja kõik suuremad kontsernid kasvatasid oma müüki. Jätkuvalt müüb Euroopas enim uusi sõiduautosid Volkswageni Grupp, kellele järgnevad PSA ja Renault Grupp.