Olgugi, et Skype müüdi suure meediakäraga 2005. aastal 3,1 miljardi dollari eest internetioksjonihiiule eBay, ei suutnud firma internetitelefonile oma konglomeraadis rakendust leida ning müüs enamuse aktsiapakist 2009. aastal erainvestorite grupile Silver Lake Partners, vahendas The New York Timesi blogi Dealbook.

Microsoft pakkus Skype eest 8,5 miljardit dollarit, kui sellest lahutada ettevõtte võlg, saame internetitelefoni investorite vahel jagada 7,76 miljardit dollarit:

1. Andreessen Horowitz - Skype investeeringu väärtus 200 miljonit dollarit

Investeerimispank Andreessen Horowitz ostis Skypes osaluse 2009. aastal 50 miljoni dollari eest, kui Skype väärtuseks hinnati 2,75 miljardit.

2. eBay International - Skype investeeringu väärtus 2,3 miljardit dollarit

Olgugi, et eBay müüs 2009 aastal enamuse Skype aktsiatest, kuulub internetioksjonihiiule ikka veel 30 protsenti Skypest, mille tänane väärtus on 2,3 miljardit dollarit. Koos eelnevate müükidega teenib eBay Skypelt 4 miljardit dollarit, mis ei ole paha teenistus arvestades, kui kriitiliselt võeti vastu 2005. aastal toonane ostuhind.

3. Joltid - Skype investeeringu väärtus 1,1 miljardit dollarit

2009. aastal kaebasid Skype loojad Niklas Zennstrom ja Janus Friis internetitelefoni firma kohtusse seoses patendirikkumistega ning võitsid, mis tõi nende kahe omandusse 14 protsenti Skype aktsiatest. Osalus pandi Joltid nimelise holding firma arvele.

4. Silver Lake Partners ja the Canada Pension Plan Investment Board - Skype investeeringu väärtus 4,4 miljardit dollarit

2009. aastal sooritatud ostu ning endiste Skype loojate kohtusaaga järel omasid need kaks 56 protsenti Skype aktsiatest.

Microsoft on andnud mõista, et maksab Skype eest vanadele omanikele sularahas.