Sel aastal kandideerivad tiitlile:  

Aleksandr Maljugin LTH-Baas AS-st,
Galina Nikitina IDEAB-Projekt Eesti AS-st,
Heiti Hääl ja Marti Hääl Alexela Group OÜ-st,
Jüri Raidla Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous OÜ-st
Veiko Pak ja Ville Pak Kadarbiku Talu OÜ-st.

Võitja kuulutab 13. novembril välja president Toomas Hendrik Ilves.

„Selle aasta finalistide juures on tähelepanu vääriv fakt, et nad kõik on alustanud oma ettevõtluskarjääri taasiseseisvunud Eesti algusaegadel. Nad on suutnud luua, hoida ja juhtida oma ettevõtteid päris nullist kuni tänaste edulugudeni välja ja väärivad selle eest suurt tunnustust,” rääkis konkursi korraldaja EY juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

„Tegemist on tugevate tegijatega, kes on aidanud kujundada Eesti ettevõtlusmaastikku just selliseks nagu see täna on. Tänu neile teame, et kõva töö ning mõnes mõttes just vanadest traditsioonidest välja murdmine ja innovaatiline mõtlemine on sageli eduka ettevõtluse aluspõhimõteteks,” lisas Tingas.

Žürii tõstis selle aasta finalistide puhul esile, et kõik nad on hoolimata Eesti turu väiksusest leidnud oma nišši ja seda ka märkimisväärselt arendanud. „Finaliste iseloomustab kahtlemata leidlikkus ja võime kohandada end vastavalt valitsevale majandusolukorrale igapäevaselt ning mõelda suuremalt kui konkurendid. Kuid äristrateegia kõrval hindab žürii ettevõtjate puhul juba mitmendat aastat ka nende sotsiaalset panust Eesti ühiskonda laiemalt ning soovi muuta Eestis elu paremaks,” selgitas Tingas.

1500 konkursile kutse saanud ettevõtja hulgast valiti esmalt välja 14 kandidaati, kellega viidi läbi põhjalikud kahetunnised intervjuud ning analüüsiti ettevõtete viimase kolme aasta majandustulemusi. Nende seast selgusid omakorda seitse lõplikku finalisti viiest ettevõttest.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2014 ning Elutööpreemia laureaat kuulutatakse välja 13. novembril Swissôtel Tallinnas toimuval pidulikul galal.

Eesti Aasta Ettevõtja 2014 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ja Priit Rebane (BDG, Eesti Aasta Ettevõtja 2013).

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile. Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS) ning Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ).

Konkursi peakorraldaja EY koostööpartnerid Eesti Aasta Ettevõtja 2014 konkursil on Lexus, Ergo Kindlustuse AS, Eesti Ekspress ja LHV Pank AS.