Riigikogu nimetab majanduskomisjoni ettepanekul nõukogu liikmed järgmisel töönädalal.

Lauri kandidatuuri esitas Eesti Reformierakonna fraktsioon ja Ossinovski kandidatuuri Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon. Papp kandideeris Teenusmajanduse Koja ja Einasto Eesti Haiglate Liidu ettepanekul.

Majanduskomisjoni esimehe Toomas Kivimägi sõnul tekkis nõukogu liikmete määramise vajadus sellest, et seniste liikmete Valdo Randpere ja Indrek Saare volitused riigikogu liikmena lõppesid eelmise koosseisu volituste lõppemisega 23. märtsil. Samuti lõppevad 7. juunil kahe ettevõtluse ja üldsuse esindaja Jaan Männiku ja Mart Einasto volitused Arengufondi nõukogus.

Seadusest tulenevalt nimetab riigikogu majanduskomisjoni ettepanekul viis nõukogu liiget tähtajaga kuni neli aastat. Kaks liiget on riigikogu liikmed ning kolm ettevõtluse ja üldsuse esindajad. Ettevõtluse esindajana jätkab Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe, kelle volitused kehtivad 2017. aasta 13. maini.

Arengufondi nõukogu on kokku üheksaliikmeline. Kaks nõukogu liiget nimetab ka rektorite nõukogu avalik-õiguslike ülikoolide nõukogude liikmete hulgast, kelleks on hetkel Andres Keevallik ja Volli Kalm.