Kuigi kinnisvaraäri kuulub enamike kõige jõukamate ettevõtjate tegevusportfelli, on see neile tihti vaid üks paljudest äridest. Toome teieni kümme jõukamat ettevõtjat, kelle põhitegevus on ehitus või kinnisvaraäri või kes on millegi põnevaga selles valdkonnas hakkama saanud.

1. Toomas Annus, 2,291 miljardit krooni.

Üks hoone Kaksiktornidest, Radisson SAS, Viru Keskus, arvukad kortermajad, päikesepaneelidega elamud Tallinnas Kristiines või hoopis Tallinna lennujaama renoveerimine ja Viru vangla – kõigi ehitaja või arendaja on Merko Ehitus. Firma, mis on võitnud paljud suurobjektid ja mis on üha enam hakanud rajama korterelamuid, rõhutades oma kvaliteedilist erinevust teiste arendajatega.

2. Margus Reinsalu, 1,565 miljardit krooni.

1990ndatel mõistis, et kinnisvara väärtus võib kiiresti tõusta. Kui tema kolleegid tegelesid endiselt taksodega, sai temast Taksopargi, nüüdne Kristiine keskus, omanik. Tegeleb esmaklassilise kinnisvaraga Marokos ja Brasiilia ranniku lähedasel saarekesel.

3. Toonart Rääsk 1,287 miljardit krooni.

Varju hoidev kinnisvaraärimees, kelle esimeseks projektisks oli Metropoli hotelli rajamine Tallinna kesklinna. Rahastas Rakvere kaubakeskuse rajamist. Tema firmadele kuuluvad näiteks ärihoone Tallinnas Liimi 1 ja Jõhvi kaubakeskus.

4. Urmas Sõõrumaa, 1,282 miljardit krooni.

Kuigi Sõõrumaad teatakse ikka turvaäri järgi, on tema ettevõtmisel Tallinna südamesse kerkinud vana ja uut arhitektuuri stiilselt siduv Rotermanni elu- ja ärikvartal.

5. Hillar Teder, ca miljard krooni.

Kaubanduskeskuste arendaja Eestis ja üha enam Ukrainas. Talle kuuluv firma rajas Rocca Al Maresse büroohoone, mida rahvasuus kutsutakse Audi torniks.

6.-7. Raivo Rand ja Aivar Tuulberg, mõlemal 623 miljonit krooni.

Legendaarsed Tartu ehitusettevõtjad, kellel on head suhted Tallinna linnavõimuga. Muu hulgas ehitanud Raadiku munitsipaalmajade kvartali Tallinnasse, Ämari lennubaasi rajatisi, aga ka suurel hulgal korterelamuid ja ülikoolihooneid Tartusse.

8. Tõnu Toomik, 441 miljonit krooni.

Merko Grupi üks omanikest.

9. Ernesto Preatoni, 438 miljonit krooni.

Mees, kellest räägitakse nii majandus- kui seltskonnaajakirjanduses. Rajas Kristiine keskuse, aga ka nukumajaliku kvartali Kalamaja serva linnahalli naabrusse.

10. Madis Hinno, 362 miljonit krooni.

Ettevõtja, kel õnnestus 1990ndate lõpus osta kokku maad Väo ristmiku piirkonnas ja hiljem osa maadest riigile ära müüa.